mercedes-benz_sajam

Mercedes-Benz SCG na Sajmu automobila u Beogradu

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o. na ovogodišnjem salonu automobila tradicionalno nastupa u HALI 3, Beogradskog sajma na površini od 3000 m2 sa 30 modela i 3 premijere. Odmah nakon premijernog predstavljanja u Ženevi publici u Beogradu će biti prikazana nova generacija C-Klase, C-Klasa Kupe i SLK Roadster. Pored najnovijih modela, kompanija će izložiti po prvi put u Srbiji restilizovani Maybach, novu generaciju R-Klase, CL63 AMG, novu generaciju restilizovanog gradskog automobila, smart fortwo i posebnu atrakciju, SLS AMG.

Pod sloganom 125 GODINA INOVACIJA kojim se obeležava datum kada je patentiran prvi automobil na svetu, Mercedes-Benz predstavlja tri premijere, najakuelnije modele i specijalno iznenadjenje za ljubitelje sportskih automobila.

Povezana vest:  Neustrašiv stil: Nova Opel Astra ekstra-sportskog OPC izgleda

U skladu sa obeležavanjem 125 godina Mercedes-Benz brenda svim kupcima biće poklonjeni vaučeri u vrednosti od 125, 1250 i 12500 eura. Pored ovoga, u okviru prodajne kampanje, u ponudi su atraktivne cene za aktuelnu C-Klasu, ML i GLK.

C-Klasa: Aktuelna serija je pronašla preko milion kupaca širom sveta od lansiranja u martu 2007.

Kada je u pitanju vožnja i sigurnosni sistemi, nova generacija nudi istu udobnost i sigurnost kao i više klase Mercedes-Benz vozila. Sa mnoštvom naprednih funkcija u unutrašnjosti koje podsećaju na novi CLS, C-Klasa postavlja sasvim nove standarde u svom segmentu u pogledu vrednosti i kvaliteta. Preko 2000 novih komponenti razlikuju najnoviju generaciju Mercedes-Benz C-Klase od njenog prethodnika.

Povezana vest:  Novi Mazdin sistem kočenja (SCBS) primenjen kod modela CX-5

SLK: Ovaj agilni sportski automobil ima novi, uzbudljiv dizajn, izuzetno visok stepen udobnosti za roudstera, pružajući neprevaziđeno uživanje u vožnji sa otvorenim krovom. U isto vreme, ovaj model će takođe postavlja nove standarde za sportske automobile u pogledu bezbednosti.

C-Klasa Coupe: U svojoj 125. godini istorije Mercedes-Benz uvodi novi tržišni segment sa svojim izražajnim sportskim kupeom. Ovaj poletan, sportski automobil sa dvoje vrata je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi početkom marta i odmah nakon toga publici u Beogradu. Novi model nudi naprednu tehnologiju koja je prisutna i kod nove generacije C-Klase.

Istorijat

29. januara 1886. godine je Karl Benz podneo zahtev za patentiranje svog automobila sa tri točka. Od tada se taj datum smatra zvaničnim rođenjem automobila, koji slavi svoj 125. jubilej ove godine. U istom periodu kada i Karl Benz, Gotlib Daimler je razvijao prvi automobil sa četiri točka. Na ovaj način, radeći nezavisno jedan od drugog, osnivači današnje kompanije Daimler i njenog osnovnog i najuspešnijeg brenda u automobilskoj industiji, Mercedes-Benz-a položili su kamen temeljac za sve današnje putničke automobile, teretna vozila i autobuse. Kompanija koja je izumela automobil od tada nastavlja da ga razvija raznovrsnije i duže od bilo kojeg drugog proizvođača motornih vozila – u svim relevantnim sektorima, od pogonskih tehnologija, preko udobnosti i bezbednosti, pa sve do dizajna.

Povezana vest:  COMBO LIFE – NAJBOLJI PRIJATELJ PORODICE