Djovani_De_Filipis_predstavlja_TwinAir_motor

PREDSTAVLJENI NOVITETI KOMPANIJE FIAT AUTOMOBILI SRBIJA

FAS prvi put učestvuje na Međunarodnom salonu automobila sa brojnim Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional i Jeep vozilima

Kompanija Fiat Automobili Srbija na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu predstavila je brojne novitete među kojima su revolucionarni TwinAir motor, Alfa Romeo Giulietta sa motorom od 140 KS i Jeep Grand Cherokee. Na štandu FAS-a izloženo je čak 20 Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional i Jeep vozila iz bogatog uvoznog programa, kao i Punto Classic, jedini putnički automobil domaće proizvodnje.

Revolucinarni Fiat TwinAir motor zahvaljujući MultiAir tehnologiji ostvaruje rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva. Sa dva cilindra, 85 KS i zapreminom od 875 cm3, ovaj ekološki napredan motor emituje svega 95 g/km CO2, što je za 30 odsto manje u odnosu na motore iste snage. TwinAir spada u kategoriju najekonomičnijih potrošača sa 4,1 l goriva na pređenih 100 kilometara. Svoju premijeru u Beogradu doživeo je kao motor kultnog Fiata 500.

Povezana vest:  FIAT 500, FIAT LINEA I ALFA ROMEO MITO NA MANIFESTACIJAMA LADY FAIR I KIDS FAIR

Pod kupolama sajma predstavljena je i Alfa Romeo Giulietta sa motorom od 140 KS i zapremine 2000 cm3. Novi motor zadovoljava visoke standarde dinamične i sportske vožnje koja je istovremeno ekonomična i ekološki odgovorna. Motor dostiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za devet sekundi, a maksimalna brzina ovog automobila iznosi 205 km/h. Giulietta sa dizel motorom troši i manje goriva, svega 4,5 litara na 100 kilometara.

Povezana vest:  Srpski AQOS automobili imaće svetsku premijeru u Ženevi 2016.

Novitet koji postavlja visoke standarde u SUV segmentu je novi Jeep Grand Cherokee. Njegov Pentastar V6 motor od 290 KS, zapremine 3,6 litara značajno smanjuje potrošnju goriva. Novi Jeep Grand Cherokee ima pogon na sva četiri točka i automatski petostepeni menjač. SUV segment je predstavljen sa još dva modela: Jeep Wrangler i Jeep Compass. U ponudi su tri verzije motora za model Compass: dizel 2.2 CRD sa 163 KS 4X4, benzinski 2.4 CVT 4×4 sa 172 KS sa automatskim menjačem, kao i 2.0 VVT sa 156 KS, manuelnim menjačem i pogonom na dva točka.

Povezana vest:  Opel Insignia OPC Sport Turer je iskoračila na scenu sa još jednom nagradom

Na izložbenom prostoru kompanije Fiat Automobili Srbija izloženi su i sledeći modeli: Fiat Grande Punto, Punto Evo, Panda, Bravo, Linea, Punto Van, Fiorino, Doblo, Ducato, Lancia Delta, Alfa Romeo MiTo i Alfa Romeo159.

Kompanija na sajmu automobila poklanja i Fiat Punto Classic Emotion ABS 1.2, u okviru nagradne igre koju organizuje u saradnji sa Beogradskim sajmom.

{vsig}FIAT_SAJAM_2011{/vsig}