ChevroletMirayConceptSeoul

Chevrolet Mi-ray roadster koncept

Koncept Chevrolet Mi-ray predstavljen je danas na Seulskom sajmu automobila. Mi-ray je razvijen u GM-ovom Studiju za napredni dizajn u Seulu. Kombinujući najnoviju tehnologiju hibridnog pogona sa modernim stilom, ovaj automobil meša Chevroletove prepoznatljive dizajnerske elemente sa futurističkom vizijom kao pravi podsetnik da Chevrolet u 2011. godini obeležava svoju stogodišnjicu postojanja.

Povezana vest:  Nova Mazda CX-5 na našem tržištu

ChevroletMirayConcept-01

Nastao u čast Chevroletove tradicije proizvodnje sportskih automobila, Mi-ray je malen i otvoren kao Monza SS iz 1963.a lagan i karakterističan kao Corvair Super Spyder iz 1962. Mi-ray dolazi sa konceptnim „poluelektričnim“ pogonskim motorom smeštenim najvećim delom iza i ispod vozača, čime se dobijaju najbolje performanse i najmanju potrošnju goriva. Pokreću ga dva elektro motora snage 15 kW smeštenih u prednjem delu vozila koja omogućauju velika ubrzanja i nultu emisiju pri gradskoj vožnji. Motore ipak napaja 1,6-kilovatsatna litij-ionska baterija koja se puni regenerativnim kočenjem. Mi-ray takođe ima mogućnost prebacivanja sa prednjeg na zadnji pogon.

Povezana vest:  Novi SAAB

ChevroletMirayConcept-02

-Pogonska tehnologija usklađena je sa ostatkom vozila dajući mu izvanredne performanse uz minimalan štetan uticaj na okolinu – rekao je Mike Arcamone, predsednik i izvršni direktor GM Koreja i dodao: -Kombinujući GM-ovu pogonsku tehnologiju i vizionarski dizajn, Mi-ray predstavlja kakva će biti budućnost Chevroleta širom sveta: izražajan, mladalački i zabavna.

ChevroletMirayConcept-03