Wild Boars - medijima

AMERIČKI FUDBAL

Srpski timovi na evropskoj sceni

U predstojećoj sezoni, srpski klubovi će učestvovati u tri internacionalna takmičenja i to u EFAF kupu (Kragujevac Wild Boars),  CEFL (Vukovi Beograd) i Interligi (Pančevo Panthers, Beograd Blue Dragons i Klek Knights).

Kragujevac Wild Boarsi ove godine u EFAF kupu se nalaze u grupi B, zajedno sa austrijskim Hohenems Blue Devilsima. To je i jedina grupa koja ima samo dve ekipe, pa će o prolasku dalje Veprovi morati da odluče samo u jednom meču koji će odigrati odmah posle derbija sa Vukovima, dakle 10. aprila u Austriji. Kragujevčanima je ovo već drugo uzastopno učešće u EFAF kupu. U prošloj sezoni su poraženi na gostovanju u Švajcarskoj od osvajača takmičenja Calanda Broncosa (45:20), a zatim kod kuće slavili u meču protiv Lazio Marinesa (28:7), završivši takmičenje na drugom mestu u grupi. Ponovo nisu imali sreće u žrebu, jer Blue Devilsi su se silno pojačali i imaju velike ambicije u ovom takmičenju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir i dalje bez poraza

Beogradski Vukovi će takođe posle derbija sa Veprovima (9. aprila) tradicionalno započeti odbranu titule osvojene u CEFL na Adi Cigalniji i to reprizom prošlogodišnjeg finala protiv Silverhawksa. Tada su u finalu, odigranom u Ljubljani slavili rezultatom 42:20 drugu titulu u poslednje dve sezone. Ove godine, u ovom takmičenju neće biti novosadskih Dukesa, a po dvokružnom ligaškom sistemu takmičiće se šampioni još tri zemlje (Ljubljana Silverhawksi, Budapes Wulves i Istanbul Cavaliers).

Povezana vest:  KUGLANJE, Titule Beogradu i Pioniru, u Evropi Senta Visa Prom, Metalac, Jedinstvo i Kristal

Pre svih njih, na teren će izaći Klek Knajtsi, već predstojećeg vikenda, kada će u subotu 02. aprila ugostiti Sent Polten Invaders-e u okviru Interlige, novoosnovanog regionalnog takmičenja, nastalog po pozivarskom sistemu orgaznizatora. U njemu će, pored Vitezova, od srpskih klubova učestvovati još Pančevo Pantersi i Beograd Blu Dragonsi. Pored njih i već pomenutih Invadersa, igraće mađarski Gjor Šarksi i Kauboji iz Budimpešte. Pančevci prvi put izlaze na teren 10. aprila, kada dočekuju Kauboje, sa kojima će i Zmajevi odigrati prvi meč, ali 24. aprila

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir odbranili titule u Kupu Srbije