ion_test_voznja_3

Budućnost je počela!

Scene holivudskih block bustera u kojima se gradovima naše planete voze automobili koji ne emituju gasove i voze potpuno bešumno, juče se desila na test vožnji koju je priredila kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeot vozila.

Teslina ideja o vožnji automobila koji ne koriste organska goriva, upravo je juče promovisana na stazi Navak, nadomak Beograda. Prisutni su imali priliku da među prvima u svetu provozaju fascinantnog, 100% električnog iON-a i novu limuzinu najnovije tehnologije Peugeot 508.

Povezana vest:  REVOLUCIONARNI FIAT-ov TWINAIR MOTOR NA SUPERNATURAL FESTIVALU

Potpuno novi osećaj, kako vremenski, tako i tehnološki, imali su svi koji su uzeli u ruke volan novog gradskog čuda –  100% električnog iOn-a. Automobil koji se ne čuje u trenutku kada se pali i vozi, automobil koji je bešuman i izuzetno stabilan na putu, za sobom je ostavljao samo zadivljene poglede posmatrača.

Prvo električno vozilo koje je testirano u Srbiji, Peugeot iOn, pokreću dve litijum-jonske baterije omogućavajući mu domet od 150km sa samo jednim punjenjem. Snaga motora iznosi 64ks, a prosečna potrošnja na 100km je između 1.5 i 2 evra, što predstavlja trošak električne energije.

Povezana vest:  IV godišnji skup Udruženja istoričara automobilizma

Nova limuzina, Peugeot 508, dočarala je juče prisutnima, mogućnosti novog luksuznog modela ovog francuskog proizvođača. Testirani model, svojim estetskim izgledom, udobnom kabinom i fenomenalnim ponašanjem u toku vožnje, ostavio je više nego pozitivne utiske na prisutne predstavnike medija.

Osnovni model 508-ice 1.6 E Access sa 120 ks ima veoma povoljnu cenu od 20.760 evra koja uključuje i veoma bogat paket opreme koji sadrži : klimu, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne i zavesaste vazdušne jastuke, električne podizače prednjih stakala, ABS, ESP, REF, AFU, ASR, radio cd mp3, svetla za maglu, putni računar i još mnogo toga.

Povezana vest:  Besplatne provere pred zimsku sezonu u Opelovim servisima

Pored automobila, kompanija Verano Motors prisutnima je omogućila da provozaju i atraktivne dvotočkaše Tweet, Speedfight3, Vivacity3 i uživaju u njihovim izvanrednim performansama.

Da budućnost na putevima ne počinje samo u auto industriji, dokazuje i električni E – VIVACITY skuter koji je će se uskoro naći u ponudi kompanije Verano Motors.