citroen_DS5

Svetska premijera Citroena DS5

Oslanjajući se na 90 godina inovacija, Citroen je proširio svoju ponudu i razvio novu liniju modela kao dodatak svojoj osnovnoj ponudi, a naravno reč je o DS liniji. Ta linija modela koju danas čine DS3 i DS4, namenjena je kupcima u potrazi za radikalnim i izražajnim automobilima, kupcima traže novi i moderan pristup premium segmentu.

Povezana vest:  Super Sports studija za Salon automobila u Ženevi: Opel Astra OPC EXTREME

Citroen DS5 koji u prodaju stiže krajem ove godine predstavlja novu etapu u razvoju DS linije modela. Novi DS tako nudi još istaknutija stilska i arhitekturna rešenja, ali i nove doživljaje i profinjenost i očekivano originalan dizajn.

Uz potpuno novu koncepciju Citroen DS5 ističe i novu tehnologiju kao što je inteligentni sistem protiv proklizavanja, upozorenje o nenamernom prelaženju kolovozne trake putem video sistema ili sistem automatskog uključivanja dugih svetala zavisno o stanju u saobraćaju.

Povezana vest:  TELEVIZIJSKA REKLAMA ZA ALFA ROMEO GIULIETTU POBEDILA NA ITALIJANSKOM TAKMIČENJU NC AWARDS

Također, DS5 će biti prvi Citroen s potpuno hibridnom dizel tehnologijom Hybrid4 koja uz odlične performanse sa 200 KS i četiri pogonska točka, daje i nove užitke u vožnji kao što je vožnja kroz grad s električnim motorom, funkcija „boost“ pri ubrzanju, te omogućuje smanjene emisije CO2 na samo 99 g/km.

Linija DS, koju čine DS3, DS4 i sada DS5, proizvodi se u Francuskoj i prodaje u Evropi. Citroen će, također, distribuirati tu novu liniju premium proizvoda na međunarodnom tržištu, a pre svega u Kini od 2012. godine.

Povezana vest:  Anything but Cute – ADAM ROCKS na Vineu