Revolucionarni Fiat 500 TwinAir na Supernatural festivalu

REVOLUCIONARNI FIAT-ov TWINAIR MOTOR NA SUPERNATURAL FESTIVALU

Ističući značaj inovativnih tehnologija u smanjenju uticaja na životnu sredinu, kompanija Fiat Automobili Srbija je na Supernatural festivalu izložila čuveni Fiat 500 sa revolucionarnim TwinAir motorom čija je emisija ugljen-dioksida i do 30 odsto manja u poređenju sa drugim automobilima u tom segmentu. Istovremeno, FAS je omogućio posetiocima da daju svoje ideje za očuvanje okoline. Predstavnici festivala i kompanije oceniće najbolje predloge koji će biti nagrađeni.

Povezana vest:  JEEP GRAND CHEROKEE SA NOVIM TURBODIZEL MOTOROM

Performanse TwinAir motora, jednog od „najzelenijih“ benzinskih motora na tržištu, oduševile su posetioce festivala. Ovaj motor spada i u red najekonomičnijih, sa prosečnom potrošnjom od samo četiri litra na 100 kilometara. Uštedi goriva i smanjenju emisije doprinosi Start&Stop sistem, koji gasi motor kada automobil nije u pokretu.

Fiat S.p.A. je u okviru „Air Technologies“ koncepta razvio brojna napredna tehnološka rešenja koja smanjuju uticaj na životnu sredinu. Zahvaljujući tome, već četvrtu godinu za redom, Fiat je brend sa najmanjom emisijom ugljen-dioksida u Evropi, što je potvrdila i vodeća konsultantska i istraživačka kuća u auto-industriji Jato Dynamics. Fiatova vozila prodata u Evropi su tokom prošle godine emitovala u proseku 123.1 g/km CO2, što je za skoro 7 grama niže od postavljenog EU cilja za 2015. godinu.

Povezana vest:  Mladi umetnici Srbije oduševili Chevrolet