Chevrolet_Volt_22

Chevrolet Volt izabran za Zeleni automobil godine

Chevrolet Volt proglašen je svetskim zelenim automobilom za 2011. osvojivši titulu „2011 World Green Car of the Year“ na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

-Izbor Volta za Zeleni automobil godine dodatni je dokaz kvaliteta štedljivih tehnologija koje Chevrolet sada nudi u celom svetu – rekao je Rick Scheidt, potpredsednik Chevrolet marketinga.

-Ova nagrada, kao i ostale koje su joj prethodile, potvrda je truda koji je razvojni tim uložio u stvaranje ovog automobila s potencijalom da promeni svet ličnog prevoza.

Povezana vest:  Mitsubishi i Peugeot odsutali od udruživanja

Chevrolet Volt je bio u konkurenciji od dvanaest ukupno prijavljenih novih vozila iz celog sveta. Izbor je onda smanjen na deset modela, a na kraju na troje finalista: BMW 320d Efficient Dynamics Edition, Chevrolet Volt i Nissan Leaf.

Kako bi uopšte mogli da osvoje titulu Svetskog automobila godine u određenoj kategoriji, kandidati moraju da ispune kriterijum dostupnosti za kupovinu na najmanje dva kontinenta u razdoblju od 1. januara 2010. do 30. maja 2011. Chevrolet Volt će moći da učestvuje u izboru najboljeg automobila na svetu za 2012. jer će krajem ove godine biti u prodaji u Evropi i Aziji.

Povezana vest:  Opel za svoje ljubitelje pripremio specijalne akcije na Kopaoniku

Naslov Zeleni automobil godine je poslednja u nizu velikih nagrada koje je osvojio Volt. Ranije je poneo sledeće titule:

-Motor Trend, Automobil godine – 2011.

-Green Car Journal, Zeleni automobil godine – 2011.

-Car and Driver, 10 najboljih u 2011.

-Ward’s AutoWorld, 10 najboljih motora u 2011.

-AUTOMOBILE Magazine, Automobil godine – 2011.

Povezana vest:  Peugeot 308 sa bogatim paketom opreme po neverovatnoj ceni od 12.990 eura

-Revolucionarna tehnologija 2010. godine koju dodeljuje Popular Mechanics

Evropski kupci moći će da vide nagrađivani Volt u odabranim Chevrolet prodajnim salonima od novembra 2011.