zeljko_obradovic_panatenaikos

EVROLIGA

Obradović se raduje finalu, hvali Kalatesa

Trener Panatinaikosa Željko Obradović rekao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Montepaskijem u polufinalu završnog turnira Evrolige, kao i da se raduje ulasku u finale.

-Uvek se radujem igranju finala. Ako nam protivnik bude Real – sjajno, proveo sam tamo tri divne godine. Ako bude Makabi – takođe je sjajno – rekao je Obradović posle pobede od 77:69.

Jedan od junaka meča bio je Nik Kalates, koji je bio najefikasniji u timu i bio je jedan od najzaslužnijih za preokret.

Povezana vest:  EP 2015, Gasol: Nismo očajavali posle Srbije, ima još da se igra

-Igra Nika može da bude iznenađenje za one koji ga ne poznaju. Za mene i stručni štab to nije iznenađenje. Rekao sam mu pre utakmice šta očekujem od njega. Igrao je odlično. Poznaje me i imamo način na koji radimo stvari. Komuniciramo. Jako sam srećan što je igrao kako zna – rekao je Obradović.

Montepaski je vodio tokom cele prve četvrtine i do polovine druge.

-Teško je igrati protiv Sijene u ovakvoj utakmici, zato što su dobar agresivni tim. Pokušali smo da igramo u početku bez pritiska, ali smo pet puta gubili loptu u prvih pet minuta. Popričali smo o problemima i rešili da bolje zagrađujemo koš bolje trčimo posle skokova. Iskoristili smo situaciju, a imamo i iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakvi mečevi – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Jovanović: Ne bežimo od uloge favorita

Trener Montepaskija Simone Pjaniđani rekao je da je njegov tim odigrao najbolje što je mogao.

-Verujem da smo dali sve od sebe. Imali smo dobar pristup i igrali smo dobro u odbrani. Jasno je da osim trojki treba da se pogađaju i laki šutevi, a ne samo trojke. Napad je bio dobar, ali smo grešili i falilo nam je samopouzdanja – rekao je Pjaniđani za sajt Evrolige.

Povezana vest:  Đorđević: Još nismo tim, tome težimo

-Žao mi je samo što smo dobro počeli i dobro igrali do poluvremena, ali smo počeli da ređamo faulove čim su oni počeli da pogađaju. Dali smo sve od sebe i žao mi je što to nije dalo rezultat – dodao je italijanski trener.