Novi Fiat 500 TwinAir0

NOVI FIAT 500 TWINAIR ZA SVAKODNEVNU ZABAVU U VOŽNJI

Zavidne performanse TwinAir motora inspirisale su Fiat S.p.A. da pod ovim imenom uvede novu seriju vozila koja pružaju svakodnevnu zabavu u vožnji. Prvi automobil iz ove kategorije je Fiat 500 TwinAir u kabriolet i sedan verzijama.

Spoljašnjost novog Fiata 500 TwinAir inspirisana je Fiatovom trkačkom serijom iz sedamdesetih godina i krase je jedinstveni završni detalji: crne aluminijumske felne, sportski spojler i hromirani auspuh, kao i krov u crnoj boji koji se ugrađuje opciono. Snažan utisak ostavlja i njegov enterijer, u kome potpuno crno okruženje naglašava instrument tablu i ističe sportska sedišta.

Povezana vest:  Jeep Wrangler osvežen još jednom

TwinAir motor koji pokreće automobile iz ove serije ima 85 KS, dostiže maksimalnu brzinu od 173 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11 sekundi. Ovaj motor ostvaruje rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida od svega 92 g/km, što je za 30 odsto manje u odnosu na motore iste snage. Zahvaljujući maloj potrošnji goriva od 4,1l na pređenih 100 km, spada u kategoriju najekonomičnijih potrošača.

Povezana vest:  Nova Opel Astra – Sjajna „wellness" oaza

Fiat 500 TwinAir je u ponudi u dve verzije: Twin i Twin Plus. Prva verzija sadrži crne aluminijumske felne od 15 milimetara, sportsku opremu (spojler, hromirani auspuh i sportska sedišta), radio CD+MP3, ABS, sedam vazdušnih jastuka, Start&Stop sistem, spoljne retrovizore sa grejanjem i daljinskim upravljačem. Twin Plus obogaćuje Twin verziju crnim aluminijumskim felnama od 16 milimetara i dodatno sadrži manuelnu kontrolu klima uređaja, Blue&Me sistem, svetla za maglu, ESP sistem protiv proklizavanja, kao i Hill Holder koji olakšava pokretanje automobila na uzbrdici.

Povezana vest:  Srećan 10 rođendan, Ampera!

Lansiranje Fiata 500 TwinAir, koji svojim novim stilom naglašava sportski duh, ispratiće originalna reklamna kampanja sa vozačem Formule 1 Fernandom Alonsom, čiji je slogan »Fiat 500 TwinAir za svakodnevnu zabavu«.