cyc_2009_076_fr

UŽIVANJE BEZ GRANICA !

Da li biste voleli da imate prevozno sredstvo  za koje nije potrebna registracija i točenje goriva? Da li znate da postoji dvotočkaš koji ne emituje štetne gasove i time ne zagađuje životnu sredinu? Dvotočkaš koji će vam pomoći da uživate u vožnji i izbegnete letnje gužve upravo je električni bicikl koji je proizvela kompanija Peugeot.

Proizvodnjom bicikala Peugeot je počeo da se bavi davne 1882. godine, kada  je Armand  Peugeot  sa svojim bratom došao na ideju da se među prvima odluči na takav korak. Lansiranjem električnog bicikla, Peugeot nastavlja da prednjači u primeni inovacija i očuvanju životne sredine.

Povezana vest:  BMW predstavio drugu generaciju kompaktne Serije 1

Proizvodnjom bicikla sa električnim pogonom, Peugeot je pružio svojim potrošačima visoko-tehnološko i pre svega izuzetno kvalitetno rešenje- bicikle za budućnost. Kombinujući elegantan dizajn i čvrstinu, ovaj bicikl je opremljen sa prenosivom litijum-jonskom baterijom od 8/10 AH i električnim motorom od 250W. U zavisnosti od dužine punjenja baterije, omogućava autonomiju i do 90 km.

Postoje tri režima vožnje:  ECO-REGULAR-SPORT. Sve je učinjeno kako bi uživanje u vožnji bilo maksimalno, dok je korišćenje isto kao i kod običnog bicikla uz daleko manje napora.

Povezana vest:  Nova Astra Sports Tourer stigla u Srbiju

Do aktiviranja elektro motora dolazi pri jačem okretanju pedala kao i kada vozite uzbrdo ili  uz vetar. Pri sporijem okretanju pedala, na ravnom putu ili nizbrdici, rad elektro motora je minimalan ili ga uopšte nema.

Uvek na strani prirode, Peugeot je proizvodnjom električnih automobila već pokazao da je ekološki izuzetno osvešćena auto kompanija. U želji da očuva i zaštiti životnu okolinu, Peugeot je proizveo prvo dizel hibrid vozilo na svetu – 3008  Hybrid, prvi 100% električni automobil lansiran u Evropi Peugeot iOn, kao i električni skuter E-Vivacity, sa nultom emisijom CO2.

Povezana vest:  Opel Crossland X je pobednik Euro NCAP „Best in Class 2017“

Peugeot će i u budućnosti dati svoj doprinos očuvanju životne okoline uvođenjem  novih tehnologija, a specijalno za Eko konferenciju koja se održava u Belexpo centru u Beogradu, od 18. do 20. maja 2011 godine, Peugeot će premijerno izložiti električni bicikl, kao novitet u svojoj ponudi.