SKYACTIV-D1

Mazdina SKYACTIV tehnologija osvojila nagradu britanskog časopisa Fleet World

Mazda je osvojila nagradu za inovaciju za svoju SKYACTIV tehnologiju. Nagradu je preuzela u Royal Automobile klubu u Londonskom Pall Mall-u 11. maja ove godine. Časopis Fleet World svake godine nagrađuje proizvođače automobila, uslužne kompanije i individualce koji postižu najviši mogući nivo kvaliteta u svojoj oblasti.

Prva Mazda u potpunosti opremljena SKYACTIV tehnologijom u Evropi imaće premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu. SKYACTIV koristi tradicionalne tehnologije umesto skupih električnih ili hibridnih sistema kao rešenje za visoke cene goriva i sve strože norme po pitanju izduvnih gasova širom Europe, a ovo postiže unapređenjem performansi motora, uz nove lagane menjače, revolucionarnu stop-start tehnologiju, lakšu i čvršću šasiju i superiornu aerodinamiku.

Povezana vest:  Opel Insignia OPC Sport Turer je iskoračila na scenu sa još jednom nagradom

Ova formula napretka koja koristi postojeću tehnologiju donela je Mazdi ‘Fleet World 2011’ nagradu za inovacije. Na samoj prezentaciji predsednik žirija i urednik Fleet Worlda Stiv mudi (Steve Moody) izjavio je: “Predstavljanje ovih tehnologija rezultiraće ne samo velikim uštedama u potrošnji goriva i emisiji CO2 kod svih Mazdinih modela, nego će osigurati da Mazdina strategija održivog Zoom-Zooma nastavi da pruža ekonomičnu vožnju za sve entuzijastične vozače.”

Povezana vest:  Kompanija PORSCHE SCG na 52. sajmu automobila

U Evropi, Mazda je već prepoznata kao proizvođač pouzdanih i atraktivnih automobila s malim troškovima održavanja. “Ovo će sada biti još uočljivije uz SKYACTIV automobile,  čime će Mazdin portfolio postati još atraktivniji poslovnim korisnicima širom Evrope,”
izjavio je Kristijan Blank (Christian Blank), direktor evropskih flotnih operacija.