100000_audi1

U Briselu proizveden 100.000-ti primerak Audija A1

Već tačno godinu dana AUDI AG u svojoj fabrici u Briselu proizvodi model A1. Ovih je dana s proizvodne trake sišao i 100.000-ti primerak ovog najmanjeg pripadnika porodice iz Ingolstadta.

Upravo ovaj proizvodni jubilej bio je povod za posetu belgijskog kralja Alberta II Audijevoj fabrici smeštenoj u briselskoj četvrti Forest. Rupert Stadler, Audijev predsednik uprave, zajedno s generalnim direktorom odgovornim za tehniku i logistiku kao i s PR Uprave fabrike Audi u Briselu, s ponosom je predstavio uvaženom gostu postrojenje koje je Audi preuzeo i strateški restrukturisao u protekle četiri godine.

Povezana vest:  Novi Peugeot 308 SW nosilac je etikete „Garantovano francusko poreklo"

U obilasku pogona za serijsku proizvodnju modela Audi A1 zvaničnicima se pridružio i ministar privrede za regiju Brisela.

-Velika nam je čast što je belgijski kralj pokazao interesovanje za četiri prstena i posetio našu fabriku – rekao je predsednik uprave koncerna Rupert Stadler i dodao: – Od pre četiri godine fabrika Forest postala je član Audi porodice – i jedna od najboljih priča o uspehu našeg koncerna. Audi Brisel s modelom A1 pruža veliki doprinos dinamičnom rastu naše marke.

Povezana vest:  Svetska premijera u Parizu: Opel ADAM osvaja prestonicu mode

Otkako je 2007. godine preuzeo fabriku u Briselu Audi je investirao ravno 300 miliona evra u njenu modernizaciju i restrukturisanje.

-Intenzivno smo investirali u ovu fabriku u protekle četiri godine– pre svega, u najsavremeniju proizvodnju karoserija, u montažu orijentisanu na ergonomiju i efikasnost, kao i u školovanje naših kadrova – rekao je Frank Dreves, predsednik uprave tvornice AUDI BRUSSELS S.A./N.V. -Sve ovo nam je osiguralo vrhunsku kvalitetu proizvodnje, a Audi učinilo potpuno spremnim za budućnost. – dodao je Dreves.

Povezana vest:  OPEL CROSSLAND X IZABRAN ZA EKOLOŠKI AUTOMOBIL 2018. GODINE U SRBIJI