lopta_u_kosu

SP JUNIORI

Juniori Srbije optutovali na SP u Letoniji

 

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije optutovala je danas u Letoniju, gde će od 30. juna do 10. jula učestvovati na šampionatu sveta.

Selektor Dejan Mijatović izjavio je da su njegovi izabranici imali dovoljno vremena za pripreme i dodao da su spremni za velike izazove na planetarnoj smotri, gde igraju u D grupi sa selekcijama SAD, Kine i Egipta.

-Pripremali smo se skoro mesec dana i u tom periodu uspeli da odradimo četiri trenažna ciklusa. Odigrali smo dosta kontrolnih utakmica i zato smatram da potpuno spremni dočekujemo prvenstvo u Letoniji – rekao je Mijatović.

Povezana vest:  NBA vesti, Dobra igra Miličića

On je najavio da selekcija Srbije ima pripremljenu strategiju protiv svih protivnika na predstojećem takmičenju.

-Naš recept za postizanje dobrog rezultata dobro je poznat. Oslonićemo se na čvrstu odbranu, veliku agresivnost i presing. To bi morao da bude naš prepoznatljiv stil igre u svakoj utakmici – istakao je Mijatović.

Prema njegovim rečima, srpske nade će na šampionatu sveta učiniti sve da pruže maksimum.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u Grupi C u Evrokupu

-Sve naše reprezentativne selekcije moraju da imaju maksimalne ciljeve na velikim takmičenjima. Pritisak može da nam oteža posao, ali tako jednostavno mora da bude – poručio je Mijatović.

Šef stručnog štaba naših juniora ocenio je da na Mondijalu nema lakih protivnika.

-Svi će na prvenstvo doći sa velikim ambicijama, a skoro svaki meč za nas će biti kvalifikacioni za narednu fazu. Očekujem da, ukoliko se plasiramo u drugu fazu, imamo još teži posao, s obzirom da su nam mogučhi rivali Hrvatska, Litvanija, Kanada i Južna Koreja – rekao je Mijatović.

Povezana vest:  Crveno obuci, nek sluti na radost

Reprezentacija Srbije igraće u Letoniji u sastavu: Aleksandar Cvetković, Nemanja Bešović, Petar Lambić, Bogdan Bogdanović, Bogić Vujošević, Nemanja Krstić, Nikola Silađi, Nemanja Dangubić, Marko Gujaničić, Luka Mitrović, Đorđe Drenovac i Luka Igrutinović.