slobodan_soro_vat_par

Soro: Srbija je favorit na olimpijskom turniru u Londonu

 

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro rekao je danas na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ da je naš državni tim favorit za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama sledeće godine u Londonu.

-Svetsko prvenstvo u Šangaju, koje je na programu za par nedelja, pokazaće da li sam u pravu. Međutim, iskustvo iz Pekinga govori da mnoge selekcije koje nisu favorit za zlato, poput Australije, igraju mnogo kvalitenije na Olimpijskim igrama nego na ostalim takmičenjima – rekao je Soro.

Povezana vest:  Žreb za SP: Srbija sa Grčkom, Španijom i Južnom Afrikom

On je dodao da će srpska repezentacija, posle odbrane trofeja Svetske lige i overe olimpijske vize, u Šangaj putovati rasterećeno.

Slično tvrdi i centar Slobodan Nikić, koji smatra da naš nacionalni tim ima velike šsanse da osvoji medalje i u Šangaju i u Londonu.

-Drago mi je što smo ostvarili uspeh na napornom turniru u Firenci, gde smo za šest dana odigrali isto toliko utakmica. Pokazali smo da smo jaka ekipa. Voleo bih da nastavimo da se družmo i radimo kvalitetno kao i do sada – rekao je Nikić.

On je dodao da su vaterpolisti navikli na nepravedne i diskutabilne odluke sudija, sa kojima se naši reprezentativci suočavali na minulom završnom turniru Svetske lige.

Povezana vest:  EVROLIGA, Evropski prvak prevelik izazov za Vojvodinu

-Navikli smo da pobeđujemo i sudije. Sigurno bi i mi učinili sve da pobedimo da se kojim slučajem igralo u Beogradu i da je bila neizvesna završnica. Italijani su dosta napredovali u odnosu na ranija takmičenjima i u poslednje vreme igraju moderan vaterpolo.

Požrtvovani Živko Gocić poručio je da se naši vaterpolisti neceh zadovoljiti uspehom u Firenci i da se za par dana okreću novim obavezama u reprezentaciji.

-Osvajanje Svetske lige u Italiji neće umanjiti naše obaveze da pružimo maksimum i na predstojećim takmičenjima – rekao je Gocić.

Povezana vest:  Prva pobeda Partizana u Ligi šampiona

On je dodao da nije iznenađen plasmanom reprezentacije Crne Gore, koja je takmičenje u Firenci sa nekompletnim sastavom završila na petom mestu.

-Igrali su bez petorice iz prve postave i nisu mogli više. Mislim da je to izdanje daleko od njihovih mogućnosti i očekujem da pokažu pravo lice na svetskom prvenstvu – rekao je Gocić.

Prvenstvo sveta u Šangaju na programu je od 16. do 31. jula, a Srbija se nalazi u grupi B sa selekcijama Kine, Australije i Rumunije.