reprezentacija_srbije_bazenSVETSKA LIGA

Udovičić: Ostvarili smo cilj

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da je njegova ekipa večerašnjom pobedom nad Hrvatskom (14:11) i plasmanom u finale završnog turnira Svetske lige u Nišu ostvarila osnovni cilj – učešće na Svetskom prvenstvu u Šangaju sledeće godine.

-Nismo očekivali da će biti ovoliko golova, posebno u prvoj četvrtini (4:5). Dobro je, ipak, što smo u nastavku uspeli da se stabilizujemo, stignemo do pobede i ostvarimo naš glavni cilj – rekao je posle meča selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Kompanija "Fijat automobili" uz vaterpoliste Radničkog

Selektor Hrvatske Ratko Rudić, koji je zbog svađe sa sudijama isključen u trećoj čevrtini, ocenio je da njegova ekipe nije imala snage za ceo meč.

-Počeli smo jako dobro, iako je bilo grešaka u odbrani. Kada se rezultat lomio nismo imali sreće sa sudijskim odlukama, dok je Srbija koristila svoje šanse i zasluženo pobedila. Videlo se da mi još nismo potpuno spremni, da fizički zaostajemo – kazao je Rudić, čiji će tim sledećeg meseca u Zagrebu biti domaćin Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Perović: Crna Gora dokazala da je u vrhu vaterpola

-Biće nam lakše pred domaćom publikom, a i utakmice će se igrati na dva dana, pa će biti vremena za odmor – naveo je Rudić.

Prethodno će Hrvatska igrati Svetski kup na kome će prvi meč igrati ponovo sa Srbijom.

Vaterpolisti Srbije prethodno će, sutra od 20 sati, igrati finale Svetske lige u kome će joj protivnik biti selekcija Crna Gore, koja je ranije večeras pobedila Australiju sa 8:6.

Povezana vest:  Srbija u polufinalu vaterpolo turnira na OI u Londonu

-Očekujem tešku utakmicu, kao večeras. Možda ćemo igrati pod manjom tenzijom, jer smo i ulaskom u finale više nego zadovoljni. Ali naravno da ćemo ići na pobedu kako bismo se odužili ovoj publici na sjajnoj podršci – istakao je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otkrio je zbog čega je optimista pred finale.

-Nikada nijedna naša reprezentacija nije izgubila u Nišu i očekujem da se ta tradicija i nastavi – rekao je Sovrović.