dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

SVETSKA LIGA

Udovičić zadovoljan pred put u Firencu

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da je zadovoljan pripremama za završni turnir Svetske lige, koji će se održati od 21. do 26. Juna u Firenci.

-Zadovoljan sam dosadašnjim radom, prevashodno svešću igrača koji su pokazali inteligenciju i maksimalnim angažovanjem na treninzima uspeli da nadoknade nešto kasniji početak priprema od ostalih reprezentacija – kazao je Udovičić novinarima u Republičkom zavodu za sport, gde su se reprezentativci Srbije spremali za turnir u Italiji.

Udovičić će na završni turnir Svetske lige povesti 16 igrača, od 27 koliko ih je pozvao u nacionalni tim. Po pravilima, međutim, njih 15 ima pravo nastupa.

-Po dolasku u Firencu odlučiću ko će igrati, pošto imamo pravo na 15 igrača u rotaciji – rekao je on.

Povezana vest:  JUNIORI, SP GRČKA 2011, Juniori Srbije prvaci sveta

Selektor je dodao da će igrači koji ostanu u Beogradu redovno trenirati, a ekipi će se ponovo priključiti po povratku iz Italije.

On je ocenio da su na turniru „najnezgodnije u ovom trenutku“ reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

-Italija je prošle godine pokazala da ide napred. Da nemaju velike ambicije ne bi ni organizovali završni turnir. Sigurno je da i oni veruju da mogu do zlatne medalje – dodao je Udovičić.

Golman Reprezentacije Srbije Slobodan Soro rekao da se dobro oporavlja od povrede i da očekuje da brani na završnom turniru Svetske lige.

-Intenzitet bola je manji i kako stvari stoje, moći ću da branim u Firenci – kazao je Soro.

On je poručio da će reprezentativci Srbije pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Nišu i tako obezbede vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, čime bi „opuštenije“ išli na Svetsko prvenstvo u Šangaju.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA NIŠ, Sve spremno za početak

Selekcija koja osvoji zlato u Svetskoj ligi obezbediće direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine, dok će se ostale reprezentacije boriti za jedno od prva tri mesta na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula, kako bi se našle u Londonu.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić rekao je da će igrači pokušati da na oba naredna turnira osvoje zlatnu medalju.

-Poznato je da vaterpolo reprezentacija uvek daje maksimum. Tako je na svakom treningu i svakom takmičenju, a tako će biti i u Firenci i u Šangaju. Pokušaćemo da budemo prvi, a videćemo da li je to dovoljno – poručio je Gocić.

Njegov saigrač iz nacionalnog tima Andrija Prlainović dodao je da ekipi „neće nedostajati motivacija“.

Povezana vest:  Vujasinović: Jug zasluženo pobedio, ostaje žal

-Imali smo mali odmor posle naporne sezone, ali motivacija nam neće nedostajati. Želimo što pre da dođemo do vize za Olimpijske igre – istakao je Prlainović.

Selektor Udovičić i reprezentativci ocenili su kao „odlične“ uslove Republičkog zavoda za sport, koji im je domaćin tokom priprema za predstojeće turnire. Reprezentacija Srbije na završnom turniru Svetske lige takmičiće se u Grupi A, zajedno sa SAD, Kinom i Italijom. U Grupi B nalaze se Australija, Crna Gora, Kanada i Hrvatska.

Spisak reprezentacije Srbije za završni turnir Svetske lige u Firenci: Slobodan Soro, Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Boris Vapenski, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Miloš Ćuk i Marko Petković.