fabio_kapelo_1_engleskaTrevor Broking: Posle Kapela, selektor će biti Englez

 

-Posle odlaska Fabija Kapela, naš sledeći selektor bi trebalo da bude Englez – izjavio je u subotu direktor Engleskog fudbalskog saveza (FA) Trevor Broking.

Dvojica od trojice poslednjih selektora „tri lava“ nisu bili Englezi, radi se o Šveđaninu Sven Goranu Eriksonu i aktuelnomselektoru, italijanskom strategu Fabiju Kapelu.

Povezana vest:  Miloš Ninković: Podržite reprezentaciju Srbije u fudbalu na pesku, i ja planiram da zaigram za koju godinu

Između njih posao je neuspešno obavljao domaći trener Stiv MekKlaren koji Englesku nije uspeo da odvede na Euro 2008. To, međutim, nije pokolebalo čelnike FA-a koji 2012. godine, kad Kapelu istekne ugovor, žele da vide na klupi engleskog stručnjaka.

-Dugoročno gledajući, posle Fabija, hteli bismo da nastavimo sa Englezom. Želimo da stvorimo prostor za engleske trenere, a Fabio nam može pomoći da premostimo tu rupu. Kratkoročni prioritet nam je plasman na Euro 2012, ali se nadam da će u sledeće dve godine biti izgrađen Nacionalni fudbalski centar koji bi trebalo da postane središnje mesto za budući razvoj engleskih trenera – naglasio je Broking.

Povezana vest:  Infantino: Najbolje SP do sada