toyota_jaris_nova_2011

Nova Toyota Yaris stigla je na tržište Srbije

Srpsko tržište je bogatije za još jedan novi model, reč je o trećoj generaciji modela Toyota Yaris, koji teži nastaviti uspešnim stazama svog prethodnika.

Novi Yaris je 10 cm duži i 2 cm niži u odnosu na prethodnu generaciju. Međuosovinsko je rastojanje povećano za 5 cm, pa sada kabina nudi znatno više prostora za noge i kolena. Uprkos smanjenju visine za 2 cm, prostor za glave putnika je ostao isti.

Povezana vest:  BMW proverava da li ga Gugl ugrožava nazivom "Alfabet"

Enterijer automobila ostavlja pozitivan utisak, pre svega zahvaljujući kvalitetnoj plastici i visokom kvalitetu njene obrade za ovu kategoriju automobila. BItna novina je Toyota Touch sistem sa 6.1-inčnim ekranom osetljivim na dodir, koji nudi brojne funkcije – internet i bluetooth konekcije, MP3 plejera, kamere za parkiranje, opcionalne navigacije pa sve do mogućnosti slanja SMS, smeštenim na centalnom delu kokpita.

Povezana vest:  Vitro Group i Citroen za sigurniji odlazak u školu

Iako gradski automobil, novi Yaris može da se pohvali prtljažnikom zapremine 286 litaram, što predstavlja znatno povećanje u odnosu na 272 litra prethodne generacije.

Kao što smo već pomenuli, putnici u će u novom Yarisu zaista uživati, jer automobil ima odličnu izolaciju, kako kabine tako i motora. Izolacija do izražaja dolazi prilikom prelaska preko rupa, kojih ne nedostaje na domaćim putevima, ali u takvim situacijama može se čuti samo prigušen, tupi zvuk. Za pohvalu su i manevarske mogućnosti novog Yarisa – volan veoma brzo reaguje, a prečnik kruga okretanja iznosi svega 4.7 metara, što će se sigurno odraziti na manevarske sposobnosti u gradskim uslovima.

Povezana vest:  Osvajači zlatnih medalja na predstojećim Olimpijskim Igrama u Riju dobijaju na poklon FIAT 500L

Novi Yaris je kvalitetan automobil jedinstvenog i lako prepoznatljivog dizajna, mali potrošač sa niskim troškovima održavanja i visokim stepenom bezbednosti, pogotovo kada se u obzir uzme klasa kojoj novi model pripada.