Prelep, mlad , pametan – novi Citroen C3

novi_citroen_C3Izlazeći u novembru 2009.godine., novi Citroën C3 imao je jaku ambiciju: da zameni bestseler koji je prodan u više od 2 miliona primeraka. 
-Ovo je velika obnova marke i daje nam ono što nam je potrebno da dostignemo cilj povećanja tržišnog udela još više, i među pojedincima i među firmama kao kupcima – kaže Frederik Banzet, upravni Direktor Citroën-a.

Dobitna formula: uzeti sve najbolje od C3 i učiniti ga još boljim. Novi C3 je nabijen zavodničkim stavkama: utegnuta stilizacija, unutrašnjost visokog kvaliteta, inteligentna arhitektura koja stvara izuzetan unutrašnji prostor u onome što je još uvek jedno od najcelovitijih vozila na tržištu, sa izvanrednom udobnošću i držanjem na putu i u gradu i na otvorenom putu. Sa najnaprednijim stavkama u segmentu, novi Citroen C3 će biti idealan i kao glavno porodično vozilo ili glavno vozilo flote.
Ali to nije sve. Vetrobran Zenit čini novi C3 jedinstvenim. Kao i natapanje kabine svetlošću i proširenje vidljivosti, ovaj vetrobran uvodi putnike ovog našeg Viziodrajva u novo iskustvo vožnje. ‘

-Sa novim C3, Citroen otvara novi automobilski svemir. Svemir gde razum i odgovornost ostavljaju prostor za novo iskustvo vožnje. I nove doživljaje – kaže Vinsen Beson, Proizvodi i Tržište, Citroen.
Ove odlike kvaliteta su potvrđene u projektu i proizvodnji novog Citroena C3. Napravljen u Francuskoj, u pogonima Olne i Poisi, novo vozilo ispunjava standarde visokog kvaliteta, i nove i prošle. Da bi garantovalo neophodnu pouzdanost i ispeglalo poslednje nesavršenosti, biće stavljeno na više od 2 miliona kilometara dumskog ispitivanja pre puštanja na tržište.

Povezana vest:  Citroen redizajnirao C4 Picasso i Grand Picasso

novi_citroen_C3_3Jedinstvena, privlačna ličnost

Novi C3 nameće svoju ličnost. Prepoznatljivoj zaštnitnoj oblosti njegovog prethodnika dodata je sportskija crta sa utegnutijim, glatkijim linijama. Uzbudljiva sa nežnim dodirom: suština zavođenja.
Stilizacija i prefinjenost nove C3 su zavodljive. Materijali su prvoklasni, kao termo-obložena instrument-tabla, pojačana ukrštanim trakama ili sivim saten ili sjajnim aluminijumom, i hromiranim detaljima. Novi C3 uvodi nivo unutrašnjosti i kvaliteta u novu dimenziju. Ovo je savršeno prikazano brigom za žljebove i ivice, pažnjom za svaki detalj i robusni dizajn.

novi_citroen_C3_1Inteligentna konstrukcija

Novi C3 je jedno od najkompaktnijih vozila u njegovom segmentu. Sa dužinom od 3,94m, širinom od 1,71m I krugom obrtanja od 10,2m , savršen je za grad.
Kompaktna spoljašnjost, bez štete po unutrašnjost. Novi C3 ima prostranost koja mu je potrebna da postavi svoj novi status kao glavno porodično vozilo ili glavno flotno vozilo. Ovo se može videti u velikodušnih 300l prtljažnog prostora, brojnim prostorima za odlaganje (konzole, kutija za rukavice, centralni naslon za ruke…), sedišta srednje visine omogućavaju pristup i vidljivost, i povećani unutrašnji prostor nudi više mesta za kolena. Novi Citroen C3 je prostraniji, ali i dalje kompaktan. To je ‘’pravo’’ vozilo sa osobinama višeg segmenta.

Povezana vest:  Pevačica Kejti Melua novi Opelov ambasador

Novo vozno iskustvo

Novo iskustvo ide dalje i poboljšava se sa vetrobranom Zenit, tehnološkim podvigom. Ovo izuzetno dugo staklo povećava vidno polje osoba na prednjim sedištima do 80% na gore. Kombinovani sa tanjim stubovima, Zenit daje svim putnicima osećaj neograničenog vidnog polja.
Potpuno uranjanje. Kao prvi na svetu, napredno staklo slabi uticaj jakog sunca iznad prednjih putnika dok je ispred njih čisto staklo za gledanje unapred. Salonac sa najvećim vetrobranom i najmanjim krovom na tržištu pruža još novih doživljaja u vožnji! Novi C3 daje više vidljivosti i svetlosti, za više bezbednosti i zadovoljstva u vožnji.
Kad smo kod zadovoljstva, naš Viziodrajv prirodno koristi iskustva ove marke u udobnosti. Svakome će biti izuzetno ugodno za sva čula u novom Citroenu C3: on ima ne samo nizak nivo buke i vibracija, već je i prijatan i lep na oko, sa mnogim prozorima i osveživačem vazduha. Opuštena atmosfera. Odlična kola da se voze i da se bude vožen u njima.
Novi C3 je ‘’umrežen auto’’. U prilog RD4 mp3 audio sistemu, USB kutiji (USB ulaz +džek, puna iPod kompatibilnost, Blutut oprema) i navigacija, novi Hifi System® okružuje putnike kao da su u koncertnoj sali. Ovaj sistem nudi ne samo izuzetan kvalitet zvuka, već dolazi i sa dobrom tržišnom cenom.

Povezana vest:  Korsa ecoFLEX: Niska potrošnja goriva i emisija CO2 gasova - mnogo zabave pri vožnji

novi_citroen_C3_4Impresivne i razumne dinamičke karatketistike

Novi Citroen C3 će učiniti da ostali pozelene od zavisti… sa više dinamičnog držanja na putu, on je podjednako udoban na otvorenom putu kao i u gradu, i uspeo je da održi tanku liniju ne dodajući bilo kakvu težinu! Izuzetno dostignuće koje je dalo ubedljivo povećanje unutrašnjeg prostora i udobnosti. Ova kontrola težine, kombinovana sa
poboljšanom dinamikom (Cx od 0.30), čini da novi C3 inteligentno kontroliše potrošnju goriva i odavanje CO2. Od samog izbacivanja, vozilo će doći u verziji koja odaje 99g/km CO2 sa HDi 90 DPFS motorom.
Ta stručnost u kontroli potrošnje goriva će dostići novi stepen sa dolaskom novih proizvodnih pogona 2011.god., koji će sadržati drugu generaciju Stop & Start automata. Opremljeni sa peto i šesto-stepenim elektronskim menjačima, oni će opremiti dizel verzije koje će izbacivati samo 95 i 90 g/km CO2. Ukratko, nova generacija tro-cilindarskih motora će omogućiti verzije koje odaju manje od 100 g/km CO2.