Toyotina kola neispravna i posle popravke? 

LogoToyotaAmerička Savezna uprava za bezbednost u drumskom saobraćaju (NHTSA) saopštila je da razmatra više od 60 žalbi vozača Toyotinih automobila koji tvrde da problemi sa iznenadnim ubrzanjem nisu uklonjeni ni pošto su vozila bila na popravci. 
NHTSA je precizirala u saopštenju da kontaktira sa vlasnicima vozila kako bi saznala više o žalbama i da je od Toyote zatraženo da pruži sve informacije o dobijenim pritužbama. 
Američki ministar saobraćaja Rej Lahod izjavio je pred senatskim Komitetom za saobraćaj da bi vlasnici Toyotinih vozila trebalo da ih ponovo predaju dilerima na kontrolu ako još imaju problema. 
Toyota je ranije objavila da je popravila više od milion, od ukupno oko šest miliona auotomobila i kamiona opozvanih u SAD u periodu od oktobra minule do janauara ove godine. Opoziv se odnosio na probleme sa iznenadnim i nekontrolisanim ubrzanjem vozila zbog pomeranja podne prostirke i problema sa pedalom za gas. 
NHTSA sada kontroliše da li uzrok mogućeg iznenadnog ubrzanja Toyotinih vozila leži u problemima sa elektronikom. 
Toyota, koja je angažovala nezavisnu konsultanstku firmu za analizu tih pitanja, objavila je da je detaljno pregledala sistem elektronske kontrole kretanja vozila i da nije našla nijedan problem. 
-Toyotini inženjeri su došli do efikasnog i trajnog rešenja za sva vozila koja su opozvana – izjavio je predsednik kompanije za američko tržište Jošimi Inaba u nedavnom obraćanju američkom Kongresu.

Povezana vest:  Chery – automobili koji nam dolaze iz zemlje gde je budućnost već stigla