viktor_troickiDAVIS CUP

Srbija povela sa 1:0 protiv SAD, Troicki pobedio Iznera

 

Teniser Srbije Viktor Troicki pobedio je danas Amerikanca Džona Iznera sa 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4), u prvom meču, prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Meč je odigran pred oko 10.000 gledalaca u „Beogradskoj areni“, među kojima je bilo i 15-tak navijača američke reprezentacije.

U prvom setu inicijativu je imao američki teniser. Vodio je sa 2:1, 3:2, 4:3, onda napravio brejk i poveo sa 5:3 i tek tada je Troicki uspeo da se vrati u meč izjednači i da u taj-brejku obezbedi pobedu u prvom setu.

Povezana vest:  Samardžić-Marković: Ministarstvo daje novac za tenisere

U nastavku meča, Troicki je igrao dobro, teniseri su osvajali gemove na svoje servise i opet došli do taj-brejka. Neizvesnost se nastavila. Izner je dobro servirao i došao do prednosti od 6:5, kada je Troicki napravio grešku i dozvolio protivnku da izjednači na 1:1 u setovima.

Na početku trećeg seta teniser Srbije poveo je sa 2:0, što je posle dugo vremena bilo vođstvo od dva gema za jednog igrača. Troicki je nastavio sa dobrom igrom do prednosti od 4:2, kada je stao i dozvolio protivniku da preokrene rezultat u svoju korist na 5:4.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Amerikanci posle dubla smanjili na 2:1

U veoma važnom trenutku Troicki je uspeo da osvoji gem na svoj servis i da izjednači na 5:5, a onda da napravi brejk i povede sa 6:5. Na svoj servis teniser je dobio gem i poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Troicki je na početku napravio brejk i poveo na servis protivnika sa 1:0, a onda i sa 3:1, kada je bilo očigledno da Izneru posle više od tri sata igre ponestaje snage. Američki teniser je smanjio prednost na 4:5, pre nego što je Troicki dobio ovaj set sa 6:4 i okončao ovaj meč.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Tipsarević u četvrtfinalu turnira u Beogradu

-Ovo je sigurno moj najveći meč u Dejvis kupu. Izner je dobro servirao i bilo je teško igrati protiv njega. On ne razmišlja puno i igra opušteno. Srećan sam što sam pobedio i nadam se da će Novak Đoković pobediti Sema Kverija – rekao je Troicki posle meča.