Jelena Blecic i Opel Meriva 

Opel Meriva oduševila slikarku Jelenu Blečić
 
Naša poznata slikarka i dizajnerka Jelena Blečić ovih dana je imala priliku da se upozna sa novom Opel Merivom i uživa u komforu i eleganciji koje nudi ovaj jedinstveni minivan.
Kao i većina umetinka, Jelena uživa u isprobavanju novih stvari, sagledavanju novih uglova, u otkrivanju novih sredina, te se Opel Meriva pokazala kao savršen saputnik u bilo kojoj prilici, bilo da se radi o napornoj gradskoj vožnji ili relaksirajućoj vožnji seoskim putevima.
Poznata po nesvakidašnjim kombinacijama veselih boja i kontura, Jelena Blečić zrači optimizmom i pozitivizmom, što rezultira priznanjem na domaćem i međunarodnom nivou. Jelena ima samo reči pohvale za Opel Merivu: ,,Izuzetno lep, skladan, vrlo udoban i fantastično organizovan. Opel je ovim modelom obezbedio spoj svih kvaliteta i udobnosti potrebnih za vožnju današnjeg ritma i brzine života. Stabilan, komforan, velik, ali ne prevelik, auto u kom se osećate udobno kao da ste u vašoj dnevnoj sobi, a i sigurni ako treba da se vozite u kontinuitetu kilometrima asfalta. Iskreno sve pohvale i komplimenti.”
Nova Opel Meriva kombinuje elegantan dizajn sa visokim stepenom funkcionalnosti, koja je i pre same pojave na tržištu izazvala zanimanje javnosti zbog svoje neverovatne fleksibilnosti, ergonomičnosti i neočekivanog  dizajna. Meriva u velikoj meri prati nove tendencije Opela, započete uspešnim modelim Insignia i Astra.
Opel Meriva je, sa svojim nekonvencionalnim vratima i inovativnom ergonomikom, osvojila nagradu Zlatni Volan 2010 (Golden Steering Wheel 2010) i ušla u najuži izbor za prestižnu nagradu Auto godine 2011. Pored toga Meriva je osvojila tri međunarodne nagrade. AutoBild iz Nemačke je dodelio Merivi nagradu za dizajn od ukupno 16 nominovanih vozila, za koja je glasalo preko 100 000 čitalaca. Alians je dodelio nagradu Plus X za tehnološki napredak, a Autoweek iz Holandije je nagradio Merivu u polju inovacija. Kupci su takođe proglasili Merivu za pobednika – više od 120.000 novih Meriva je već na ulicama širom Evrope, čineći Opelov miniven najprodavanijim autom u svom segmentu. Više od 30 odsto prodaje minivenova u Evropi odlazi na Merivu – dva puta više od njegovog najbližeg konkurenta. Cena Merive u Srbiji se kreće od 13.983 €, a Meriva u svom standardnom paketu ima neverovatno bogatu opremu: klimu, radio, CD, MP3, bord kompjuter, svetla za maglu, električnu parkirnu kočnicu, elektro-podesive retrovizore sa grejačima, servo upravljač, vazdušne jastuke za ‘vozača’ i ‘suvozača’, ESP, itd.
Meriva je prvi automobil koji je ikada primio Certifikat Odobrenja od strane  udruženja nezavisnih doktora i stručnjaka za kičmu, (Aktion Gesunder Rücken – AGR) zbog svog ErgoFlex Sistema. Ključne tačke su FlexDoors, FlexSpace koncept sedenja, kao i ergonomska sedišta i FlexFix nosač za bicikl. Pored toga, Meriva je dobila Euro NCAP priznanje od pet zvezdica za njene izvanredne bezbednosne karakteristike u svim slučajevima opreterećenih sudara.

Povezana vest:  Opel Vivaro: Multitalentovani ortak i moderan luksuzni transporter