Fiat_Logo

FIATOVI DIZEL MOTORI ZA SUZUKI VOZILA U INDIJI

 

Dugogodišnja veoma uspešna saradnja Fiat S.p.A. i Suzuki Motor Corporation podignuta je na još viši nivo ugovorom koji predviđa isporuku do 100.000 dizel motora godišnje kompaniji Maruti Suzuki India Limited (MSIL).
Fiatov motor 1.3 MultiJet 75 BS-IV SDE za potrebe Suzukijeve filijale u Indiji, proizvodiće Fiat India Automobiles Limited (FIAL) u pogonima Ranjangaon, blizu Pune u državi Maharashtra. Kompanija FIAL predstavlja plod zajedničkog ulaganja Fiat S.p.A. i Tata Motors i nosilac je licence za proizvodnju 1,3 MultiJet motora.
Proizvodnja 1.3 MultiJet motora za Maruti Suzuki počeće četvrte nedelje januara a ugovor o saradnji potpisan je na tri godine.
Motor 1.3 MultiJet SDE u Indiji se već proizvodi po Fiatovoj licenci u fabrici Suzuki Powertrain India Limited, a novih 100.000 jedinica godišnje dolaze kao odgovor na naraslu tražnju za tom vrstom agregata u Indiji. Kompletna količina predviđena potpisanim ugovorom, namenjena je vozilima marke Suzuki za tržište Indije.
Fiatov četvorocilindrični 16V MultiJet turbo dizel od 1,3 litra, lider je klase na polju efikasnosti i kombinuje izuzetne performanse, malu potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih gasova.

 

Povezana vest:  Sastanak evropskog udruženja Opelovih dilera