Beotruck_2012_bilbord_500x238 

50. MEĐUNARODNI SALON PRIVREDNIH VOZILA „BEOTRUCK 2012“
  
Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme, najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u ovom delu Evrope, koji svake druge godine okuplja u Beogradu vodeće svetske proizvođače privrednih vozila, delova i opreme, biće organizovan od 27. do 31. marta u halama 1, 1a, 2 – nivo A i 3 Beogradskog sajma, uz učešće 155 izlagača iz 20 zemalja. Na Salonu će biti izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema. Jubilarni Salon komercijalnih vozila je izuzetna prilika da poslovni ljudi iz naše zemlje i regiona vide na jednom mestu najreprezentativniju izložbu najmodernijih privrednih vozila širokog spektra namene. Osim proizvođača velikih privrednih vozila na sajmu će se predstaviti uvoznici i distrbuteri lakih privrednih vozila koji predstavljaju vodeće svetske proizvođače u ovom segmentu automobilske industrije. Najveći svetski proizvođači privrednih vozila ponudiće na jubilarnom sajmu BEOTRUCK čitav niz premijera privrednih vozila, motora, kamiona, autobusa i lakih dostavnih vozila sa novim performansama i nadgradnjama.
Kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora tradicionalno izlaže u
Hali 3 Beogradskog sajma sa kompletnim programom komercijalnih vozila Mercedes-Benz, Fuso i Setra. Glavna zvezda štanda je novi Actros, koji je na prošlogodišnjem Međunarodnom specijalizovanom sajmu “Trailer 2011.” u belgijskom Kortrijku od strane stručnog žirija proglašen za „Najbolji kamion 2012. godine“ . Posetioci će imati izuzetnu priliku da na jednom mestu vide kamione godine 2009 (Actros White Liner), 2011 (Atego i Atego Hybrid) i  2012 (Novi Actros).
Osim kamiona, Mercedes Benz Srbija i Crna Gora izložiće na ovogodišnjem sajmu BEOTRUCK svoja dostavna i kombi vozila (Vito, Viano i Sprinter), od kojih će prvi put biti predstavljen Viano Avantgarde sa posebnim paketom opreme, koji predstavlja savršen spoj MPV, limuzine i sportskog vozila. Na štandu Mercedesa biće izložen prvi put ove godine i Tourismo RH, autobus namenjen međugradskom saobraćaju i kraćim turističkim putovanjma. U hali 2 Mercedes Benz će prvi put ove godine imati postprodaju dodatne opreme i promociju novih tehnologija, uključujući uporedne testove originalnih Mercedes Benz i delova drugih proizvođača.  OMNIplus, servis za Mercedes Benz i Setra autobuse će, u periodu od 26. marta do 20. aprila, obezbediti sajamske popuste na originalne rezervne delove zamenjene tokom posete ovlašćenom servisu u tom periodu.
Kompanija VOLVO, na svom štandu od 500 kvadratnih metara, izložiće najnovija vozila svoje kamionske i autobuske korporacije, nekoliko kamiona i autobusa, među kojima su tegljač FH13 42T – u EEV tehnologiji, kamion FLL42RD – na koji se stavlja nadogradnja i Volvo 7700 Hybrid  bus, sa dizel i elektromotorom.
Kompanija DAF predstaviće na ovogodišnjem sajmu BEOTRUCK tegljač broj 1 u Evropi – kamion DAF FT XF105 Ate – sa punim spektrom inovativnih rešenja koja odražavaju posvećenost efikasnosti, ekonomičnosti i minimalnom uticaju na životnu sredinu.
Osim novog Comba, koji će biti premijerno predstavljen na ovogodišnjem Salonu, OPEL će predstaviti posetiocima svoje modele Movano i Vivaro, uz odgovarajuće sajamske popuste za sve zainteresovane kupce ovih vozila.
SCANIA će na sajmu predstaviti nekoliko svojih novih modela, od kojih izdvajamo Coach Scania Touring HD K400EB4X2, sa standradnom Scania specifikacijom – Opticruise, retarder, 13 litarski EGR motor €5, 400 ks bez AD Blue, sa kuhinjom, toaletom, odmorištem za vozača kao i TV DVD – om i audio sistemom. Scania tegljač sa setom za hidrauliku za kipersku poluprikolicu i R 500 LA4X2MNA i Scania tegljač, sa motorom  €5 500ks
Domaća korporacija FAP promovisaće na Salonu kamione FAP 1318 BK/32, FAP 1824/38 i FAP 2640 BKM/32, kao i novi gradski srednjepodni autobus. Kompanija WEST TRUCK, koja zastupa IVECO i PIAGGIO, predstaviće na sajmu popularni DAILY i druga komercijalna vozila iz programa čuvenih italijanskih proizvođača.
Vodeći evropski proizvođač inovativnih autobusa SOLARIS BUS, čiji trolejbusi, tramvaji i električni autobusi omogućavaju javni transport bez emisije štetnih gasova, na svom premijernom nastupu na Salonu BEOTRUCK, predstaviće niskopodni gradski solo autobus Urbino 12 Hybrid, koji je proizveden u saradnji sa kompanijom Eaton Corporation i sadrži elektro motor snage 44 KW. Ovaj autobus ima 30 % smanjenu potrošnju goriva i oko 30% smanjenu emisiju štetnih izduvnih gasova u odnosu na savremene autobuse sa dizel agregatima.
ZASTAVA KAMIONI izložiće vozilo New Turbo Rival u segmentu do 5 tona ukupne mase i vozilo Eurozeta – kiper ukupne mase 8,2 tone. Vozila koja će biti izložena urađena su za različite namene i potrebe kupaca. New Turbo Rival ima
produženu kabinu, sa troje vrata, plugom za čišćenje snega i posipačem soli. Vozilo je sa pogonom na sva četiri točka i prilagođeno je otežanim zimskim uslovima.
Na Salonu privrednih vozila BEOTRUCK prvi put organizovano učestvuje Udruženje proizvođača automobilskih delova iz Mađarske.
Kompanija Cummins, ovlašćeni zastupnik British Motor Corporation i osvedočeni partner u oblasti prodaje i servisiranja BMC autobusa i kamionskih šasija predstaviće na sajmu BMC kamionsku šasiju PRO 628 (4×2) EHX i BMC PROBUS 850 TBX iz programa BMC i Cummins CNG gasni motor iz programa Cummins.
Privredno društvo Best Auto, zvanični zastupnik ZF grupe za Srbiju i Crnu Goru, promovisaće na salonu komercijalnih vozila najnovije proizvode ZF Friedrichshafen AG – vodeće svetske kompanije u proizvodnji i prodaji agregata (menjača, osovina i sistema upravljanja). Na svom štandu ova kompanija će prvi put predstaviti Menjač ZF Ecolife, najnoviju generaciju automatskih menjača za gradske autobuse i menjač ZF AS Tronic – sistem automatskog pogona za turističke autobuse.
Kompanija Balkan Hidraulik izložiće na svom izložbenom prostoru najnovije proizvode kompanije HYVA HYDRAULIC iz Holandije – svetskog lidera u proizvodnji pumpi, ventila, komandi i ostalih hidrauličnih komponenti. Na štandu ove kompanije možete videti izbor PENZ dizalica za reciklažu i šumu, ROZZI – polipnih grabilica za utovar otpada i MOUVEX Blackmer – vijčanih kompresora za istovar praskastih materijala i tečnosti.
Kompanija Pneumo Logic, specijalizovana za proizvodnju sistema za grejanje i klimatizaciju autobusa, kamiona i specijalnih vozila predstaviće na sajmu najnovije sopstvene klima uređaje i proizvode renomiranih svetskih proizvođača Eberspacher, Spal i Bock.
Diseldorfska kompanija TimoCom, koja se bavi softverom u oblasti transporta, promovisaće evropsku berzu tereta, onlajn platformu za tendere u oblasti transporta i aktuelne usluge u oblasti sigurnosti. Eksperti ove kompanije predstaviće na srpskom jeziku svoje programe i nove usluge, kao što je specijalna TimoCom telefonska linija – asistent za pružanje odgovora na sva pitanja o transportnom poslovanju, telefonski servis koji pomaže na putu TimoCom to go ili sigurnosni paket TimoCom Secure. Svaki posetilac sajma moći će na licu mesta da proba onlajn programe i da dobije besplatno aplikaciju Transportni basrometar za iPhone ili Android mobilni telefon.
Naftna industrija Srbije promovisaće tokom Salona privrednih vozila NIS karticu za gorivo namenjenu za kupovinju benzina, ulja, maziva i ostalih naftnih derivata na 400 benzinskih stanica u Srbiji. Kartica omogućava ostvarivanje rabata, on line kontrolu kupovine, utvrđivanje limita potrošnje putem web kabineta, besplatno korišćenje usluga kompanijskog info centra, kao i uslugu ličnog menadžera.
U pratećem programu sajma BEOTRUCK 2012, pored brojnih drugih aktivnosti,  Poslovno udruženje drumskih prevoznika Međunarodni transport organizuje informativne seminare o bezbednosti saobraćaja na putevima, korišćenju digitalnih tahografa i novom pravnom okviru za prevoz tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju.
Najuspešnijim izlagačima jubilarnog međunarodnog salona privrednih vozila biće uručena tradicionalna priznanja Grand Prix u kategoriji vozila i pratećih delova i opreme.   Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 18 h. Cena ulaznice je 300 dinara za pojedinačne i 200 dinara za grupne posete.
Svečano otvaranje 50. međunarodnog salona privrednih vozila BEOTRUCK 2012. biće u utorak, 27. marta u 11 h, u hali 3 Beogradskog sajma.

             

Povezana vest:  Mazdin novi i-ELOOP sistem kočenja