landrover-discovery-4Premijerno prikazan „Disakveri četiri“

 

Kompanija Grandmotors premijerno je prikazala na Sajmu automobila u Beogradu Landroverovo vozilo „diskaveri 4“, koji je bitno poboljšan u odnosu na prethodne modele.

Model je, kako su istakli, opremljen potpuno novim turbo dizel motorom od tri litra sa šest cilindara, od 245 konjskih snaga i maksimalnim obrtnim momentom od čak 600 Nm.

Povezana vest:  ADAM ROCKS stupa na scenu

Početna sajamska cena tog vozila je 59.000 evra sa carinom, transportnim troškovima i poredzom na dodatu vrednost (PDV) i može se odmah kupiti.

Vozilo dostiže brzinu od 100 kilometara za 9,6 sekundi, ali stručnjaci ukazuju i da je za tu klasu vozila prilično ekonomičan, jer na pređenih 100 kilometara prosečno troši 9,3 litra dizela.

Povezana vest:  Auto kuća Kole novi diler za Fiat vozila na tržištu Srbije

Maska vozila je redizajnirana, ugrađena su nova prednja i zadnja svetla s LED tehnologijom, kućišta spoljnih ogledala su u boji karoserije. Ugrađeni su i novi unapređeni amortizeri što, kako kažu, omogućuje sigurnije oslanjanje. Upravljač je bolje usaglašen sa pogonskim delom, pa je upravljanje vozilom, koje teži skoro 2,5 tone bezbednije i u najekstremnijim situacijama.