Opel-ADAM-IntelliLink-281489-mediumPrvi u klasi: Opel ADAM nudi interaktivnu kontrolu glasom

Opel ADAM sa the IntelliLink sistemom za informisanje i zabavu sada je dostupan sa kompletnom integracijom za Siri Eyes Free aplikaciju, jedinstvenog inteligentnog asistenta iz kompanije Apple koji vam pomaže da završite obaveze dok vozite samo tako što ćete to zatraziti. Upotrebom tastera na volanu, kupci sa kompatibilnim iPhone telefonom sa iOS6 operativnim sistemom mogu da nalože Siri asistentu da uradi brojne zadatke dok oni bezbedno drže pogled na putu, a ruke na volanu. Ovo je nešto više od tradicionalne aktivacije glasom – možete da razgovarate sa Siri asistentom u ADAM-u baš kao što biste razgovarali sa nekom osobom.
Kako bi dodatno smanjili ometanje, Apple i Opel su funkcionalost hands-free opcije podigli na još viši nivo sa Siri Eyes Free režimom koji vam omogućava interakciju sa vašim Apple uređajem koristeći samo vaš glas. Korisnici će primetiti da ekran na njihovom uređaju ne prikazuje Siri tekst u razgovoru dok se ova opcija koristi u ADAM-u. To je jedna od najvažnijih bezbednosnih mera koje je Apple preduzeo zajedno sa Opelom prilikom razvoja integracije kako bi obezedili maksimalnu usredsređenost na bezbednost.
Ova jedinstvena karakteristika je besplatna u svim ADAM modelima opremljenim IntelliLink sistemom koji budu naručeni od sada. Kupci koji već poseduju ADAM sa IntelliLink sistemom takođe mogu da imaju koristi od Siri Eyes Free asistenta. Od jula 2013. godine, Opel nudi besplatno softversko ažuriranje koje omogućava da funkcionalnost Siri Eyes Free asistenta bude dodata IntelliLink sistemu. Inovativan IntelliLink sistem se može konstantno ažurirati tokom vlasništva nad vozilom, kako bi obezbedili da sistem za informisanje i zabavu u vozilu bude ažuriran u istoj meri kao i mobilna komunikacija korisnika. Kupci Opel ADAM modela treba da posete svog Opel dilera kako bi preuzeli ovo ažuriranje.
Kako bi započeli rad sa Siri Eyes Free režimom, vlasnici ADAM-a jednostavno treba da povežu svoj Apple iOS uređaj sa IntelliLink sistemom za informisanje i zabavu preko Bluetootha koji dolazi u paru sa sistemom, te da koriste dugme za aktivaciju na volanu. Siri Eyes Free se može aktivirati i dok druge aplikacije, kao što je BringGo, rade u pozadini. Muzika i uputstva za navigaciju se automatski isključuju tokom rada Siri Eyes Free.
U Opel ADAM-u opremljenom IntelliLink sistemom za informisanje i zabavu, vlasnici mogu da koriste Siri Eyes Free za:
pozivanje kontakata u njihovom iPhone telefonu, bez upotrebe ruku, aktivacijom glasom
puštanje odabranih pesama iz njihove iTunes datoteke, a da ne moraju da troše vreme na pregledanje menija – niti da im to odvuče pažnju tokom vožnje
slušanje ili sastavljanje i slanje iMessage poruka, SMS poruka ili mejlova na broj telefona ili bilo koji sačuvan kontakt
pristup kalendaru i zakazivanje obaveza, čitanje pristiglih obaveštenja i konfiguraciju postavki za alarm i obaveštenja
I naravno, Siri može da odgovara na jednostavna pitanja kao što su rezultati utakmica, vreme ili datumi nacionalnih praznika
Pored toga, kupci sa FlexDock sistemom takođe mogu da imaju koristi od kompletne integracije Siri Eyey Free asistenta sa njihovim pametnim telefonima na instrument tabli. Jednostavno stavite telefon iz Apple-ove ponude, uključujući i iPhone 5, u držač i Siri Eyes Free može da radi pomoću aktivacije glasom i na drugim Apple aplikacijama, uključujući i Apple Maps. Upotrebom Apple Maps aplikacije, možete čak i da upitate Siri Eyes Free „Jesmo li blizu?“.
Dodatna prednost od upotrebe Opel FlexDock držača: iPhone se automatski puni bez potrebe za dodatnim kablovima tako da možete da izbegnete situaciju sa praznom baterijom.

Povezana vest:  DVOMILIONITI FIATOV AUTOMOBIL SA BLUE&ME SISTEMOM

Mnoge mogućnosti za ADAM-ov IntelliLink sistem informisanja i zabave

Opelov novi IntelliLink sistem informisanja i zabave koji je debitovao u ADAM-u, kompatibilan je sa iPhone, iPad i iPod Touch uređajima, kao i sa Android uređajima. Kompletne opcije koje IntelliLink nudi u Opel ADAM-u uključuju i TuneIn, globalnu aplikaciju za pristup radio stanicama, BringGo, navigacionu aplikaciju, te Stitcher, globalnu podcast internet radio aplikaciju. IntelliLink bezbedno uvodi umreženost i funkcionalnost pametnih telefona u automobil preko ekrana od 7 inča, visoke rezolucije, osetljivog na dodir sa Bluetooth ili USB vezom. IntelliLink, ultra moderan sistem informisanja i zabave, može da bude individualizovan za upotrebu kao i sadržaj koji imate na vašem iPhone ili Android uređaju. U isto vreme, OpeIov IntelliLink je pristupačan sistem: košta samo 300 evra u Nemačkoj.
Standardan sistem informisanja i zabave za ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM verzije (u Nemačkoj) je CD-BT 3.0 sistem sa radio i CD plejerom, sa Bluetooth i USB konekcijom, kao i hendsfri funkcijom. Kao i IntelliLink, i AM/FM dupli radio tjuner može da se kombinuje sa DAB digitalnim radijom. Ceo sistem informisanja i zabave može biti dodatno poboljšan sa impresivnim Infinity sistemom zvuka sa osam zvučnika.

Povezana vest:  Sasvim novi Pentastar V - 6 motor Chrysler Grupacije poboljšava fleksibilnost celokupne pogonske gru

1Siri je dostupan u Beta verziji samo na iPhone 4S, iPhone 5, iPad (3. i 4. generacija), iPad mini i iPod touch (4. generacija), i zahteva internet pristup. Siri možda nije dostupan na svim jezicima ili u svim regionima, a karakteristike mogu da variraju u zavisnosti od područja. Troškovi preuzimanja podataka preko mobilnog telefona mogu da se povećaju u zavisnosti od paketa.

Povezana vest:  Insignia: Opelov najbolji model po neverovatnoj ceni