Viaggio_01

FIAT VIAGGIO – Svetska premijera u Pekingu
 
Na 12. Međunarodnom salonu automobila u Pekingu danas je predstavljen Fiat Viaggio, potpuno nov model putničkog automobila koji će se u celosti proizvoditi u Kini. Viaggio je prvi zajednički projekat Fiata i Krajslera, kao i prvi lokalizovani projekat kompanije Fiat Guangdžou. Prvi automobili će sa proizvodne trake sići krajem juna, a u auto salonima će biti krajem ove godine, za sada samo na kineskom tržištu.
Viaggo, odnosno Fei Sang kako glasi kinesko ime ovog modela, kompaktni je sedan sa četvoro vrata i sedištima za pet putnika. Predstavlja jedinstvenu kombinaciju snage, efikasnosti u potrošnji goriva, tehnologije i sofisticiranog dizajna.
Osmišljen u Torinu, novi Viaggo i spolja i iznutra krasi prepoznatljivi italijanski dizajn. Savremeni stilski elementi uklopljeni su sa klasičnim: dizajneri novog modela su napravili kompaktan sedan jedinstven na ovom segmentu tržišta.
Dugačak je 4,679mm, a širok 1,850mm.
Novi model će imati dve verzije: sa 1.4 litarskim Turbo motorom T-Jet snage 120 KS i u snažnijoj varijatni od 150 KS, čime se obezbeđuju odlične performanse, uz održavanje ekonomičnosti u potrošnji goriva.

 

Povezana vest:  Prodajna akcija BMW automobila serije 1 i 3 u Delta Motorsu