CX-5_2012_1

Povećanje proizvodnje modela CX-5 – udvostručen godišnji kapacitet proizvodnje SKYACTIV motora
 
U kompaniji Mazda Motor Corporation objavljeno je da se proizvodni kapacitet novog SUV krosovera Mazda CX-5 povećava sa 200.000 jedinica na 240.000 jedinica. Novi cilj biće dostignut na taj način što će se proizvodnja, pored fabrike Uđima br. 2, proširiti i na pogone fabrike Uđima br. 1. Na ovaj način biće zadovoljene nove potrebe po pitanju nove generacije SKYACTIV motora, i to sa ranijim završnim datumima proizvodnje. Ovaj potez načinjen je na osnovu velike potražnje za modelom CX-5 u zemljama širom sveta.
CX-5 je prvi model sa u potpunosti inkorporiranom novom SKYACTIV tehnologijom, koja je očigledno svoju odličnu reputaciju stekla izuzetnom ekonomičnošću i izvanrednim voznim karakteristikama. Od početka prodaje u februaru ove godine, Mazda je premašila očekivanu potražnju ovog modela i svoj globalni prodajni cilj povećala sa 160.000 na 190.000 jedinica za ovu poslovnu godinu.
Mazda udvostručuje godišnje proizvodne kapacitete SKYACTIV motora na 800.000 jedinica
Obim proizvodnje SKYACTIV motora biće povećan sa 400.000 jedinica na 800.000 jedinica godišnje u oktobru 2012. Fabrika proizvodi SKYACTIV-D dizel motore i SKYACTIV-G benzinske motore. Povećani kapacitet proizvodnje odgovoriće sve većim potrebama za inkorporiranjem Mazdine nove tehnologije kod raznih modela. Mazdini inženjeri su uspeli da proizvedu benzinski motor sa najvišim razmerom kompresije u masovnoj proizvodnji, koji je sada dostupan u modelu CX-5. Оvi motori biće dostupni i u novoj generaciji modela Mazda6 koji će biti predstavljen na jesen, kod koga će, kao i kod modela CX-5 biti primenjen i novi dizel motor koji ima najniži razmer kompresije ikada viđen kod dizel motora.
Mazda planira prodaju od 1 700.000 jedinica do kraja marta 2016. godine, od čega će modeli sa ugrađenom SKYACTIV tehnologijom činiti 80 odsto prodaje.

 

Povezana vest:  Prostrana i sportski orijentisana: Nova Opel Ingsignia Sports Tourer