Takeri_2012_01

Nagrada za dizajn za Mazdu Takeri

“Automotive Brand Contest 2012” (“Takmičenje za najbolji automobilski brend 2012”) proglasio je Mazdu Takeri jednim od ovogodišnjih pobednika. Takmičenje za najbolji brend i dizajn sa žirijem sastavljenim od međunarodnih automobilskih novinara krunisao je koncept auto premijerno predstavljen u Ženevi ove godine, proglasivši ga pobednikom u kategoriji “koncepti”. Nagrada će biti uručena na Salonu automobila u Parizu krajem septembra.

Povezana vest:  Mazda2 – gradski ljubimac dostupniji kupcima

“Automotive Brand Contest” vodi Nemački savet za dizajn, organizacija osnovana 1953.  godine, koja je jedna od vodećih za oblast dizajna. Ovo takmičenje za cilj ima prepoznavanje međunarodnih brendova i dizajna u pogledu njihove važnosti za dugotrajni razvoj brenda, i to u jedanaest kategorija.

Prvi put prikazan krajem 2011. na Salonu automobila u Tokiju, Mazda Takeri je jedan . od prvih Mazdinih modela sa novim dizajn jezikom: KODO – duša pokreta. Sedan sa četvoro vrata, nalik kupeu, ovaj koncept auto nagoveštava izgled nove generacije Mazde6, čija se svetska premijera očekuje na Salonu automobila u Moskvi 29. avgusta. Pored inovativnog dizajna, Takeri u sebi integriše i novu vrhunsku tehnologiju: SKYACTIV i i-ELOOP, novi Mazdin regenerativni sistem kočenja. Ovaj sistem će po prvi put serijski biti ugrađen u novu Mazdu6.

Povezana vest:  Piaggio Group Srbija predstavio novi model najprodavanijeg gradskog skutera Piaggio Beverly