Opel_Astra_nagrada_dizajnOpel Astra dobitnik prestižne RED DOT nagrade za dizajn
-Prestižna nagrada za dizajn je samo jedna od mnogih koje su do sada dodeljene Opelovom novom kompaktnom vozilu
-Omiljena od Španije do Rumunije
-Astra je prvi Opel koji je osvojio priznanje za Automobil godine u Španiji
-Ove godine priznanje za Automobil godine Astra je dobila u Srbiji i Makedoniji
Velika čast za novu Opel Astru: Međunarodni stručni žiri je ovom kompaktnom automobilu dodelio međunarodno priznatu nagradu „Red dot“ u kategoriji dizajna proizvoda.
Astra može „Red dot“ da doda svojoj vitrini sa trofejima koja se stalno širi, počev od nagrade Goldenes Lenkrad (Zlatni volan), koja je dodeljena od strane nemačkog magazina Auto Bild i njegovih evropskih filijala. Opel Astra je osvojila još nekoliko važnih nagrada: nagradu čitalaca u Rumuniji, Automobil godine u Srbiji i Makedoniji, time dokazavši da je Astra u Evropi cenjena ne samo zbog svojih glatkih linija, već i zbog svoje inovativne tehnologije. Po prvi put od 1973. godine, od ustanovljenja najprestižnije nacionalne nagrade u Španiji,  Opel Astri je od strane lista ABC dodeljena titula Automobil godine.
Nagrađena zbog evolucije najavljenog Opelovog dizajnerskog jezika
Astra koja je razvijena u Opelovom evropskom centru za Dizajn u Nemačkoj, nastavlja prirodnu evoluciju Opelovog dizajnerskog jezika, „skulpturalna umetnost susreće nemačku preciznost“, koji je prvi put predstavljen na Insigniji, i uvodi ga u novoj interpretaciji u klasu kompaktnih automobila. „Posebna je čast dobiti ovo priznanje od međunarodnog žirija sastavljenog od dizajnera koji ne pripadaju auto industriji. Ovo još jednom potvrđuje da je Opel na pravom putu jer nudi vrhunske tehnologije i materijale u kombinaciji sa vrhunskom izradom“, rekao je Mark Adams, potpredsednik dizajnerskog odeljenja Opel/Vauxhall-a.
Ova nagrada je dodata impresivnoj listi nagrada koje su već dodeljenje novoj Astri otkad je ušla na tržište u decembru 2009. godine. Međunarodna nagrada za dizajn „Red dot“ koja se dodeljuje od 1955. godine pod okriljem Design Zentrum North Rhine Westphalia  u nemačkom gradu Esenu, spada u najveće i najpriznatije nagrade za dizajn u svetu. Dodeljuje se za proizvode od strane međunarodnog panela stručnjaka za dizajn koji svoje kriterijume zasnivaju na stepenu inovacije, funkcionalnosti i formalnom kvalitetu.
Nagrade „Red dot“ su dodeljivane mnogim kompanijama poznatim po svom inovativnom dizajnu, uključujući Apple, Nokia – i Opel. Pet Opelovih modela –Insignia, Flextreme Concept , GT, Astra GTC, Astra G 1998 – se već nalaze u red dot design godišnjacima, koji su arhivirani u muzeju centra u Esenu.
Ove godine oko 1.636 kompanija iz 57 zemalja je podnelo 4.252 prijava za toliko željenu nagradu. „Međunarodno priznat žiri eksperata imao je izuzetno težak posao ove godine upravo zbog velikog broja kvalitetnih prijava“, rekao je Jan Seteber, viši menadžer projekta „Red dot“: „U ime celokupnog žirija želeo bih da čestitam Opelu.“
Povezana vest:  Opel Astra 2.0 CDTI sa Start/Stop tehnologijom: efikasnija potrošnja goriva nego ikad