Corvette_Logo

Sledeća generacija Corvette biće predstavljena u januaru 2013. u Detroitu

Chevrolet je potvrdio da će u nedelju, 13. januara 2013. u Detroitu biti predstavljena nova, sedma generacija Corvette. Da bi pokrenuo odbrojavanje do premijere, Chevrolet je predstavio novi logotip s ukrštenim zastavama za novu Corvette 2014.

„Nova, sedma generacija Corvette zaslužuje i novi simbol“, rekao je Ed Welburn, potpredsednik GM globalnog dizajna. „Novi dizajn ukrštenih zastava odražava karakter nove Corvette. Zastave su puno modernije, više tehničke i detaljnije izrađene nego pre, naglašavajući temeljit redizajn čitavog automobila.“

Novi logotip s ukrštenim zastavama predstavljen je na trkačkoj stazi Road Atlanta na kojoj je tim Corvette Racing proslavio velike pobede na prvenstvu serije ALMS (American Le Mans Series) GT za modele iz masovne proizvodnje.

Chevrolet je osigurao prvenstvo za proizvođače, Corvette Racing je osigurao timsku pobedu, a Oliver Gavin i Tommy Milner trijumfovali su u kategoriji vozača sa četiri pobede u devet trka koje su prethodile Petit Le Mansu, finalu sezone 2012. ALMS.

Povezana vest:  Nova Zafira Tourer: Luksuzno putovanje za 19.718 evra

Ova su prvenstva učinila Corvette Racing najuspešnijim timom u istoriji ALMS-a s ukupno 77 pobeda u klasi, osam osvojenih prvenstava za vozače i devet timskih i proizvođačkih kruna od 2001. godine. Tim je zabeležio i sedam pobeda u klasi na takmičenju 24 sata Le Mansa od 2001. godine. Corvette Racing će predstaviti C6.R za sezonu 2013. ALMS-a, a očekuje se da će C7.R doživeti svoju trkačku premijeru 2014. godine.

„Pobeda na ALMS takmičenjima s Corvette C6.R pred prestižnim konkurentima iz Ferrarija, Porschea i BMW-a savršen je završni čin za šestu generaciju Corvette“, rekao je Tadge Juechter, glavni inženjer Corvette.

„Sedma generacija Corvette temeljiće se na tom uspehu“, dodao je Juechter. „S novom Corvette naumili smo da konstruišemo sportski automobil svetske klase s dizajnom, prefinjenošću, efikasnošću i vrhunskim osećajem za vozača koje niko neće nadmašiti. Samo su dva dela nasleđena sa C6 korišćena u modelu C7 – filter vazduha u kabini i zadnji spoj kliznog dela krova.“

Povezana vest:  Audi A6 Hybrid stiže na tržište 2012. godine

Logotip ukrštenih zastava simbol je Corvette otkad je predstavljena 1953. godine. Uvek se sastojao od dve zastave: jedne trkačke zastave s kvadratićima i druge sa Chevrolet simbolom „leptir-mašne“ i francuskim ljiljanom. Dizajn je evoluirao tokom godina, a nalazi se na preko 1,5 milion modela Corvette proizvedenih od 1953. do danas.

Za sedmu generaciju Corvette dizajn ukrštenih zastava postao je nešto više tehnički, uglastiji i sportskiji, što su atributi koji opisuju i novi automobil. Logotip je takođe detaljniji uz veću dubinu, više boja i veću usmerenost na detalje.

Pre odabira finalnog dizajna razmotreno je preko stotinu varijanti.

Novi dizajn ukrštenih zastava naći će se na novoj Chevrolet Corvette 2014. koja će biti predstavljena u nedelju, 13. januara 2013. u Detroitu. Na premijeru Corvette biće pozvani predstavnici odabranih medija. Chevrolet će i obožavaocima Corvette ponuditi ograničen broj ulaznica, dok će sva zarada ići u fond Nacionalnog muzeja Corvette u američkom gradu Bowling Green. Zainteresovani se mogu obratiti Rocu Linkovu ([email protected]) i saznati više o tome.

Povezana vest:  Zanimljiv koncept: Chevrolet daje reč novoj generaciji kupaca

U sledećih nekoliko nedelja na web-stranici www.one13thirteen.com biće predstavljene dodatne informacije i video sadržaji o sedmoj generaciji Corvette. Obožavaoci se mogu pridružiti raspravi o sledećoj generaciji Corvette i pratiti nove najave putem Facebooka (facebook.com/corvette) i Twittera @Chevrolet(#Corvette). Fanovi koji će slediti hashtag #one13thirteen na Twitteru uskoro će saznati više, a mogu očekivati i ekskluzivna ažuriranja.

KRATKI PREGLED: prva Corvette je predstavljena svetu kao konceptni automobil 17. januara 1953. na GM-ovoj Motorami u New York-u. Taj automobil je izvorno dolazio sa simbolom zastave na kvadratiće s kojom je ukrštena američka zastava. Kako nije bilo moguće koristiti američku zastavu u komercijalnom simbolu, do početka proizvodnje Corvette u junu 1953. američka zastava je u logotipu zamenjena dizajnom francuskog ljiljana/leptir-mašne.