sajam_nautikaOtvoren 32. međunarodni salon nautike

Međunarodni salon nautike, 32. po redu, svečano je otvoren na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 28. marta. Skoro 80 učesnika iz zemlje i sveta izložilo je oko 50 plovila u halama 5 i 11 i na otvorenom prostoru.
-Ove godine smo se još primakli reci, novina je da su novi brodovi na otvorenom, a moj san je da eksponati budu u vodi, rekao je Milan Isaković, šef projekta Sajma nautike. -Neki tradicionalni izlagači nisu došli na 32. smotru jahti, čamaca, brodova, katamarana, kajaka i drugih plovila, ali zato imamo 25 odsto potpuno novih izlagača. Pripremili smo obiman i ambiciozan stručni prateći program i verujemo da smo napravili pravi izbor tema – ove godine najviše se bavimo infrastrukturom na rekama, pre svega marinama.
Salon nautike svečano je proglasio otvorenim Peter Jansen, generalni sekretar Komisije za marine u Udruženju svetske nautičke privrede ICOMIA – IMC:
-U Srbiji sam bio i prošle godine, na Konferenciji o kanalima, tada sam plovio Dunavom i impresioniran sam onim što sam video. Imate ogroman potencijal, izuzetne prirodne lepote, ali to treba iskoristiti i dovesti turiste. Ovo je delatnost kojom treba da se bavi i u kojoj treba da uživa mnogo veći broj ljudi. 
-Predstavnici 40 zemalja učestvuju u radu Komisije za marine, imamo predstavnike širom sveta i bavimo se vodenim sportovima, brodogradnjom, ekologijom, izgradnjom i dizajniranjem marina. Naša namera je da u budućnosti „svako ima svoj čamac“, rekao je Jansen na ceremoniji svečanog otvaranja.

Povezana vest:  Mazda – Nasleđe tehnoloških inovacija