ChevroletsNewSpark
Chevrolet donosi varnicu (Spark) u segment gradskih automobila  
 
 
Varnica života, varnica intuicije… sve počinje sa varnicom. Duge, mračne zimske noći možda neke ljude ispune strahom, ali za Nika Vilijemsa (Nick Williams), to je prilika da dovede raznobojne Spark modele u gradove širom Evrope.
Vodeći svetski urbani umetnik u crtanju svetlosnih grafita stvara izražajna umetnička dela koristeći svetlo i dim, izazivajući čula građana i njihove okoline.
Kao i Vilijams, i Chevrolet izaziva urbane gradske automobile sopstvenom Varnicom (Spark)! Chevrolet-ov novi Spark je tehnološki potkovan, zabavan i moderan, ali isto tako i funkcionalan, i jednako živahan kao i varnice i vatromet na noćnom nebu! Chevrolet Spark mini automobil je jedinstven automobil dizajniran da se svidi srcu i razumu. Spark je sportski hečbek za pet putnika koji je dizajniran da uzbudi kupce koji prvi put kupuju automobil, a pored svojeg smelog stila i boja, pristupačnošću u pogledu cene, bezbednošću, ekonomičnošću i mogućnostima upravljanja. Mada je mali unutra, Spark je idalan za aktivne vlasnike gradskih automobila – lako se vozi, parkira, lako ga je imati i oseća se kao kod kuće u gradovima današnjice.
 
Slikanje svetlom
 
Osvajajući urbanu džunglu sa Chevrolet-om, ulični umetnik koji radi sa svetlosnim grafitima, Nik Vilijems, koristi oštar umetnički oblik kako bi ostavio svoj trag u tami. Svetlosni štapići u boji, baklje pa čak i dečije igračke pomažu u osvetljavanju urbanih gradskih centara nakon radnog vremena. Naoružan samo digitalnom kamerom za snimanje sa prekidima (time-lapse metod), Vilijems stvara i hvata svetlosne oblike, koji nestaju istom brzinom kojom se pojavljuju.
„Pirotehničari na isti način koriste noćno nebo kao ogromno platno za slikanje; slikari svetlošću koriste urbani pejzaž da ožive nežive objekte, od automobila do zgrada i nema granice tome šta možete da uradite“, kaže Vilijems. „Urbano slikanje svetlom možda jeste novi umetnički oblik, ali Leonardo Da Vinči je bio prvi slikar svetlošću koji je eksperimentisao sa pinhole kamerama.“
Kada stvara umetnost uz pomoć svetla, Nik je u potpunosti odeven u crno, kako bi se uklopio u tamu. To znači da tokom slikanja svetlošću – tokom čega je kamera podešena na dugo izlaganje – on postaje nevidljiv.  Tokom 20 minuta, koliko traje svaki snimak, Nik neprestano radi na potezu, uz bežično kontrolisanje kamere.
„Svetlosni izvor je uvek u pokretu, kao četkica, kako bi se izbegla pojava svetlosnih mrlja na snimku. Kada slikam automobil kao što je Chevrolet Spark, stvaram jedinstvene lukove svetlosti koji su naglašeni snažnim linijama tela i elegantnom pojavom. Kako bih dodao malo dramatičnosti ili boje, koristim prirodno svetlo kao što su formacije zvezda na nebu na snimku ili dodatne izvore svetlosti kao što su LED farovi automobila kako bih stvorio vatrenu atmosferu. Ako pogledate oko sebe noću u mračnom gradu, iznenadićete se kako mali Spark može sve da promeni.“
 
Osvetlite vaš Chevy i pretvorite ga u umetničko delo
 
Nik Vilijems vam pokazuje kako možete da budete kreativni i da dodate dramatičan efekat Vašem sopstvenom Chevrolet-u pod okriljem mraka. Koristeći samo baterijsku lampu i digitalnu kameru sa manuelnim kontrolama, možete da napravite Vašu sopstvenu svetlosnu „sliku“ za samo nekoliko minuta.
Izbegavajte delove sa puno uličnog osvetljenja – što je Vaše platno tamnije, to bolje.
Postavite kameru na stabilnu površinu, ili još bolje, na tronožac za kameru, ako ga imate.  
Dok je na ručnom podešavanju, podesite je na ISO 100 sa zatvorenim otvorom blende/8 – neka brzina okidanja bude podešena na najsporije, sa žičanim okidačem ili tajmerom.
Pritisnite okidač i „slikajte“ predmet snažnom baterijskom lampom – ali isključite lampu kada ne „slikate“!Pogledajte rezultat na displeju Vaše kamere. Ako ima previše svetla, probajte ponovo. Sada kada ste naslikali Vaš Chevrolet, što se ne bi pohvalili time tako što ćete sliku postviti na Chevrolet profil na Facebooku, Instagramu ili Twitteru?
 
 
 
Povezana vest:  Jirgen Klop promenio klub – ali ne i marku svog automobila