Opel Zafira Tourer 2013

Zafira Tourer BiTurbo: Najbrži kompaktni sedmosed sa dizel motorom

Opel je napravio najbrži sedmosed sa dizel motorom u kompaktnom van segmentu. Zafira Tourer od sada dolazi sa vrhunskom sekvencijalnom twin-turbo dizel tehnologijom. Sa motorom od 143 kW/195 KS, 400 Nm 2.0 CDTI BiTurbo, nova dizel Zafira postiže maksimalnu brzinu od 218 km/h. Sa kombinovanom potrošnjom goriva od samo 5,6 l/100 km, novi biTurbo model nije samo moćan, već i impresivno efikasan.
Sofisticirana sekvencijalna biTurbo tehnologija pruža veliku izlaznu snagu, momentalan odziv i izuzetnu vučnu silu pri vrlo širokom opsegu obrtaja. Ubrzanje od 0-100 km/h postiže se za samo 8,9 sekundi, a elastičnost je izvanredna – od 80 km/h do 120 km/h stiže se za samo 8,5 sekundi u petom stepenu prenosa.

Povezana vest:  Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u martu i prvom kvartalu 2011. u Evropi

BiTurbo motor
Nagrađivana Zafira Tourer, poslednje priznanje, „Zlatni volan 2012“, dobila je od strane čitalaca evropskih automobilskih časopisa. Ona kombinuje ambijent premijum klase unutar kabine sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima, od kojih su neka jedinstvena u ovom segmentu i doprinose bezbednosti i udobnosti. Ova tehnološka rešenja uključuju mehatroničku FlexRide šasiju, drugu generaciju Opel Eye prednje kamere, AFL+ sistem prilagodljivih prednjih svetala i panoramski vetrobran koji ispunjava unutrašnjost prijatnim prirodnim svetlom.
Unutar kabine, dodatnu fleksibilnost pruža nova generacija Flex7 sistema zahvaljujući kom putnici koji sede u drugom redu dobijaju neverovatnu količinu prostora.
Novi 2,0-litarski BiTurbo motor dodatno proširuje Zafirinu bogatu ponudu pogonskih sistema. Ona sada obuhvata četiri dizel i četiri benzinska motora, kao i TNG i CNG Turbo varijante. Obiman izbor zadovoljava širok spektar potreba i ukusa svih potrošača. „Opel je obogatio svoju već raznoliku ponudu i posebno uspešnu Zafiru Tourer novim i uzbudljivim funkcijama“, kaže Tomas Sedran, član Opelovog Upravnog odbora zadužen za operacije, razvoj biznisa i korporativne strategije. „Mi smo sada jedini brend koji nudi sofisticirani BiTurbo motor u van segmentu. Ovaj sedmosed pruža savršeni spoj visokih performansi, impresivne potrošnje goriva i kvaliteta premijum klase.“
Nova Zafira Tourer sa BiTurbo dizel motorom visokih performansi se već može naručiti, a očekuje se da isporuke počnu u aprilu 2013. Cene se kreću od 26.083 evra (preporučena maloprodajna cena za Srbiju sa PDV-om), za model sa manuelnim menjačem, Start/Stop sistemom i Enjoy nivoom opreme koji još uključuje i dvozonsku automatsku klimu, kožni volan, prednja svetla za maglu i putni računar.

Povezana vest:  Već primljeno 100.000 porudžbina za novu perjanicu, Opel Insigniju