borkovic madjarska-trkaBorković startuje sa 12. pozicije u Moskvi

Srpski automobilista Dušan Borković sutrašnje trke Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) u Moskvi počeće sa 12. mesta.
Borković je u prvom delu kvalifikacija prešao krug za 1:40.288 minuta, a zbog problema na automobilu nije uspeo da ostvari vreme uprkos kratkom boravku na stazi.
-Zadovoljan sam svojim nastupom u prvom delu kvalifikacija. U nastavku su svi popravili vreme, a ja nisam mogao zbog problema sa autom. Veliki hendikep je bilo i to što sam propustio drugi trening koji mi mnogo znači jer ne poznajem stazu – rekao je Borković.
Srpskom vozaču su još na trkama u Austriji oštećeni menjač i poluosovina na automobilu, koja mu otežava skretanje ulevo, zbog čega je u Moskvi lakše povredio ruku.
-Moj tim je sve promenio, ali i dalje nešto nije u redu. Oni će raditi celu noć da pronađu problem. Moram da verujem da će tako i biti i da ću sutra imati sjajne obe trke – poručio je Borković.
Vodeći u generalnom plasmanu Hose Marija Lopez iz Citroena ostvario je najbolje vreme (1:38.651) i osvojio treću pol poziciju u sezoni, ispred vozača Honde Gabrijela Tarkvinija i Tijaga Monteira.
Sutra se u Moskvi voze dve trke, prva je u 11.15, a druga u 12.25 sati.

Povezana vest:  Edvards: Rosi i ja nismo mogli da izbegnemo Simončelija