f1_grand_prix_logoFORMULA 1

Nevreme odložilo službeni trening VN Japana za nedelju

 

Loše vremenske prilike i jaka kiša odložili su službeni kvalifikacioni trening uoči Velike nagrade Japana, 16. ovosezonske trke Svetskog prvenstva Formule 1, i pomerili ga za nedjelju.

Organizatori trke od početka su imali problema sa padavinama koje su natopile stazu u Suzuki, pa tako nije odvožen ni treći slobodni trening, tačnije službena vremena su ostvarili vozači Toro Rosa i Virdžina Džejme Alguersuari, odnosno Timo Glok.

Povezana vest:  BORKOVIĆ U FRANCUSKOJ POČINJE NOVU TRKAČKU SEZONU

Tremin održavanja treninga jedno vreme je pomeran u očekivanju da će se vremnski uslovi promeniti, ali nakon što je sigurnosni automobil poslednji put izašao na stazu i odvezao nekoliko krugova, zaključeno je da su uslovi preopasni da bi se vozilo.

Ovo je drugi put u zadnjih sedam godina da je kvalifikacioni trening za VN Japana odložen i pomeren za nedelju. Podsećamo, 2004. godine je odlaganje izazvao uragan.

Povezana vest:  Reli Dakar i sledeće godine u Južnoj Americi

Tačan termin održavanja treninga u nedelju za sada nije potvrđen, ali veruje se da bi se trebao održati u dva sata ujutro po našem vremenu. Sigurno je tek da je trka na rasporedu u 8 sati po našem vremenu.