mark-makes-i-dani-pedrosaMOTO GP
Repsol Honda dobila krila

Austrijska kompanija je objavila da će svoje sponzorstvo sa vozačima proširiti na šampionski tim za 2015. i 2016. godinu, što znači da će se bikovi konačno naći na modelu RC213V.
Taj potez predstavlja veliki korak napred za Red Bull. Prethodno je kompanija poslednji put sponzorisala neki tim 2002. godine, tada WCM, koji je nosio ime Red Bull Jamaha. Od tada, strategija Red Bulla je bila da se fokusira individualno na vozače, umesto na timove, ali je fokus bio na Hondi.
Red Bull je trenutno sponzor Marka Markesa, Danija Pedrose i Štefana Bradla, a dok su bili u Hondi takav slučaj je bio i sa Andreom Doviciozom, Kejsijem Stonerom i Nikijem Hejdenom. Logo Red Bula se na nekoliko trka našao na Bradlovoj LCR Hondi, uglavnom na trkama na kojima je austrijska kompanija bila glavni sponzor, odnosno rundama u Sjedinjenim Državama, ali do sada nije imala kompletna sponzorstva.
Međutim, to će se promeniti sledeće godine, a to je logičan korak u saradnji Red Bulla i Repsol Honde, posebno kada se zna koliko je austrijska kompanija pomogla u promociji tima. Najbolji primer za to je test koji su Markes i Pedrosa imali ranije ove godine u Ostinu, koji je u potpunosti finansirao Red Bull. Taj test su obe strane iskoristile da bi napravile sjajan promotivni materijal, a Red Bull je posebno pokazao koliko mu je Moto GP šampionat važan.
Potez Red Bulla takođe znači da će austrijski gigant praktično imati svoj tim u Moto GP šampionatu, iako ne u tolikoj meri kao što je slučaj u Formuli 1. Repsol Honda i Red Bull su do sada sarađivali preko vozača, a za devet godina zajedno su ostvarili 58 pobeda, ukupno 172 podijuma, 63 pol pozicije, 73 najbrža kruga, tri titule u konkurenciji vozača i četiri među konstruktorima.
Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Red Bull Velikom nagradom Indijanapolisa 10. avgusta.

Povezana vest:  Novi početak nove modelske godine: Opel Astra sada sa tihim dizel motorom i IntelliLink tehnologijom

PHOTO: Gold & Goose/Red Bull Content Pool