reprezentacija-statistika

Balkan Bowl: Šarčević odredio stručni štab, trajaut 31. avgusta

U cilju priprema za predstojeći Balkan Bowl, u okviru kojeg će se po tri nacionalne selekcije Srbije i Slovenije sastati 20. septembra, selektor seniorske reprezentacije Srbije Džordž Šarčević odredio je stručni štab na koji će se osloniti tokom ovog prijateljskog odmeravanja snaga.
Tako će, pored Šarčevića, trenerski kor reprezentacije Srbije činiti: Aleksandar Ristić (Wild Boars, ofanzivni koordinator i trener trkača), Predrag Durlić-Vujić (Panthers, defanzivni koordinator i trener lajnbekera), Bojan Milić (Panthers, koordinator specijalnih timova), Blažo Bojić (Vukovi, trener kvoterbekova i hvatača), Ljubodrag Anđelković (Royal Crowns, trener defanzivnih bekova), Petar Vitorović (Vukovi, trener ofanzivne linije).
Kako je direktor reprezentacije Branko Vučinić objasnio, trajaut za reprezentaciju biće organizovan 31. avgusta 2014. godine, posle čega će se održati i pripremni kamp u periodu od 10. do 15. septembra, u hotelu „Junior“ na Kopaoniku, gde će imati sve neophodne uslove za pripreme (1.100m nadmorske visine, po dva terena za fudbal sa prirodnom i veštačkom travom, savremeno opremljena teretana, staze za trčanje u blizini hotela…).
Alfa i omega reprezentacije u poslednjih nekoliko godina, objasnio je ispred nacionalnog tima, kako će biti organizovan izbor igrača koji će predstavljati Srbiju na ovoj aktivnosti.
– Izborni trening će biti obavezan za sve igrače. Na osnovu prikazanih rezultata u toku sezone, stručni štab je napravio spisak kandidata koji će biti pozvani na trajaut, ali i pored ovih igrača, klubovi će imati priliku da pošalju spisak svojih kandidata za koje smatraju da bi mogli da se nađu u nacionalnom timu – istakao je Vučinić.
Igrači koji igraju u inostranstvu, biće jedini izuzetak.
– Njihov izostanak jedini može da se opravda, u slučaju da fizički ne mogu da budu prisutni. Za njih će stručni štab posebno odlučivati da li postoji potreba za njihovim angažovanjem i prisustvom na ovoj reprezentativnoj aktivnosti. Tek posle izbornog treninga, stručni štab na čelu sa Šarčevićem, odlučiće se za igrače koji će biti u timu koji će se suprotstaviti Slovencima – objasnio je Vučinić.
Direktor rerpezentacije je dodao da će svaki klub moći da pošalje ograničen broj kandidata. Tako je za ekipe iz Sportklub Superlige taj broj ograničen na četiri, dok klubovi iz Prve lige Srbije mogu da delegiraju dva kandidata na trajaut.
Krajnji rok do kojeg klubovi mogu da pošalju imena kandidata je 5. avgust, posle čega će stručni štab svakom od kandidata dostaviti plan rada na trajautu.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA 2011, Djuksi slavili na Adi, Tasić u Dubaiu!