sebastian_ozije_citroen_reli_1RELI

PROMENA NA ČELU DRUGOG DANA TAKMIČENJA NA NOVOM ZELANDU

Ožije grabi ka prvoj pobedi

 

Nije uspeo Peter Solbreg da zadrži vodeću poziciju na reliju Novi Zeland. Ceh je platio činjenici da je startovao prvi i „čistio” stazu svima posle njega, što je iskoristio Sebastijan Ožije iz Citroenovog juniorskog tima i došao do vodeće pozicije pred današnje poslednje četiri etape.

Ožije ima priliku da ostvari prvu pobedu u svojoj drugoj sezoni u Svetskom reli šampionatu, ali bi problem moglo da mu bude samo pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog, verovali ili ne, Sebastijana Loeba!

Povezana vest:  FORMULA 1, Koreja razmišlja o timu

Neverovatni Francuz je juče bio najbrži na svih šest šljunkovitih etapa, od osam koliko je voženo, pa je na taj način uspeo da nadoknadi više od minut zaostatka koje je imao posle prvog dana za tada vodećim Peterom Solbergom.

– Neverovatan dan. Vozili smo pod punim gasom od početka do kraja i sada smo nadomak prvog mesta – prezadovoljan je Loeb razvojem situacije.

Jari-Mati Latvala završio je juče na trećem mestu sa 33 sekunde zaostatka priznajući da je vozio suviše oprezno, dok je na četvrtom mestu kao i u petak završio Dani Sordo, klupski kolega Super Seba, koji je sporiji od Ožijea 47 sekundi.

Povezana vest:  Najbolji srpski automobilista vozio karting sa decom Prihvatilišta: Ovo je moje punjenje baterija pred nastavak sezone

Već spomenuti Peter Solberg, koji je poslednji put pobedio na nekom reliju 2005, pao je na petu poziciju i sada je u zaostatku 53 sekunde u odnosu na Ožijea, dok je Miko Hirvonen pao na sedmo mesto usled okretanja na sedmom kilometru prve jučerašnje etape NJu Frenklin i sada ima zaostatak od celog minuta za vodećim.

Preostale četiri pozicije koje donose bodove drže Metju Vilson, Hening Solberg, Jari Ketomaa, a jedina promena u odnosu na petak je 10. mesto na kojem je Federiko Viljagra smenio Ksavijera Ponsa.

Povezana vest:  RELI, Loeb trijumfovao na takmičenju u Meksiku

Poslednjeg dana na Novom Zelandu biće vožene samo četiri etape ukupne dužine 81 kilometar.

Rezultati: 1. Sebastijan Ožije (Francuska, Citroen C4) 3:05:40,4 časova, 2. Sebastijan Loeb (Citroen C4) + 5,3, 3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 33,2, 4. Dani Sordo (Španija, Citroen C4) + 47,5, 5. Peter Solberg (Norveška, Citroen C4) + 53,6, 6. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 1:00,2, 7. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 3:04,9, 8. Hening Solberg (Norveška, Ford Fokus) + 5:41,4, 9. Jari Ketomaa (Finska, Ford Fiesta) + 8:12,7, 10. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 8:28,8…