Aleksandra Petrovic_Marija Madzarevic_Dragana_RodicKARATE
DRUGI DAN 45. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE
Kata dame do bronze

 

Srpski karate sport je bogatiji za još jedno evropsko odličje. Na Šampionatu Starog kontinenta u Atini ženski kata tim u sastavu: Marija Madžarević, Dragana Rodić i Aleksandra Petrović  je osvojio bronazno odličje.

Na putu do medalje katašice su pobedile Austriju i Hrvatsku sa po 5:0. U 3. kolu poražene su od Španije 4:1 i u repesažu savladale Grčku 5:0.

– Zadovoljan sam kako su devojke radile. Konkurencija je bila jaka, a one su uspele da stignu do odličja. Time su potvrdile odličnu formu i nastavile dobre rezultate koje srpske katašice ostvaruju proteklih godina – prokomentarisao je selektor Ninoslav Glišić.

Povezana vest:  Aktuelna prvakinja sveta Jovana Preković bronzana na karate 1 Premijer ligi-Moskva 2019

Muški kata tima Srbije u standardnom sastavu: Ivan Kunevski, Dragan Stojnić, Predrag Đondović je imao izuzetno težak žreb. Na startu su poraženi od Turske 4:1 koja je u narednom kolu izgubila od Francuske pa su naši kataši ostali bez repesaža.

U borbama na tatami su izlazile Branka Aranđelović (do 50kg), Katarina Strika (do 55kg) i Sanja Cvrkota (do 61kg), kao i Željko Krstin (do 60) i Valentin Popa (do 67kg).

Povezana vest:  Boks ujedinio Balkan

Željko Krstin je najdalje stigao. Posle poraza od Turčina Demira 5:0, zabeležio je jednu pobedu u repesažu protiv Guljeva iz Azerbejdžana (5:2), da bi potom pretrpeo poraz od Engleza Harisa (4:0). Valentin Popa je bio slobodan u 1. kolu, a potom pretrpeo poraz od Austrijanca Kaserera 2:0.

Kod devojaka Katarina Strika je radila dva meča. Pobeđena je Gruzijka Melua 3:2, a potom je Turkinja Ozčelik bila bolja 3:0. Debitantkinje u seniorskoj konkurenciji Cvrkota i Aranđelović su bile slobodne u 1. kolu, a potom su pretrpele poraze. Branka Aranđelović je poražena od Nemice Kristiansen 2:0, a Sanja Cvrkota od Hrvatice Bebek 4:0.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović bronzana na Grand priju u Mančesteru

Šampionat se završava u nedelju, a na programu su ekipni dueli u borbama.