Udovicic Borkovic 1

Udovičić: Država će, koliko može, pomoći Borkoviću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa najboljim srpskim automobilistom Dušanom Borkovićem i obećao mu pomoć države u granicama mogućnosti koje diktira aktuelna ekonomska situacija.
-Izuzetna mi je čast što sam razgovarao sa takvim šampionom, koji je postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma osvajanjem drugog mesta u trci Svetskog šampionata turing automobila na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu. Njegov uspeh je pokazatelj da postižemo rezultate na svetskom nivou i u sportovima koji nemaju veliku tradiciju i popularnost u Srbiji – izjavio je Udovičić i odao priznanje Borkoviću što svaku priliku koristi da se nesebično zahvali svojoj zemlji i na najbolji način promoviše Srbiju.
Borković, koji je nedavno izjavio da je neizvestan njegov nastup u Svetskom šampionatu sledeće sezone, zbog finansijskih problema, zahvalio se na prijemu i dodao da mu podrška države mnogo znači.
-Sastanak je bio sjajan. Verujem da ćemo zajedničkim snagama i sledeće godine predstavljati Srbiju u Svetskom šampionatu u automobilizmu – kazao je Borković.
Borković je debitantsku sezonu završio na 14. mestu u generalnom plasmanu sa 41 osvojenim bodom.

Povezana vest:  DUŠAN BORKOVIĆ I NIS PETROL RACING TEAM SPREMNI ZA SLOVAČKU I NASTAVAK EVROPSKOG POHODA U ETTC-u