milos pavlovic 1Svetska titula za Miloša Pavlovića
 
Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je prvo mesto na Svetskom finalu „Lamborgini super trofej“, održanom u Maleziji, saopšteno je danas.
Pavlović je u tandemu sa italijanskim automobilistom Edoardom Piskopom posle titule u evropskom takmičenju stigao i do naslova svetskog šampiona.
Tandem „Bonaldi motorsporta“ dominirao je trkačkim vikendom na gran-pri stazi Sepang u Maleziji, pošto su Pavlović i Piskopo uspeli da budu jedina posada koja se popela na postolje u sve četiri pedesetominutne trke.
Posle dva druga mesta u petak u okviru završnice evropskog šampionata kada su osigurali titulu, Pavlović i Piskopo osvojili su u nedelju rano ujutro po srednjeevropskom vremenu svetsku titulu pobedom i jednim drugim mestom u trkama u kojima su nastupili najbolji vozači iz tri kontinentalna šampionata.
Pavlović je, nakon pobede, izjavio da je to veliki dan za njega ali I njegovog italijanskog kolegu i tim „Bonaldi“.
-Uspeli smo da ostvarimo nemoguće i osvojimo dve titule u četiri  dana. Presrećan sam! – rekao je Pavlović.
Super trofej se vozi u Evropi, Aziji i Severnoj Americi, a calendar evropskih trka za 2014. godinu čini pet trkačkih vikenda – osim u Monci, po dve trke od po 50 minuta vozile su se i u Silverstonu (Velika Britanija), Pol Rikaru (Francuska), Spa-Frankoršampu (Belgija) i Nirburgringu (Nemačka).
U Maleziji, na stazi Sepang, 22. i 23. novembra održano je „Svetsko finale“, na kojem su učestvovali najbolji vozači iz tri kontinentalna šampionata.
Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, Odložena VN Japana