Vettel_F1_Grand_Prix_Abu_DhabiFORMULA 1

 

Sebastijan Fetel: Plakao sam kao dete, ali nije me sramota

 

Svetski prvak u Formuli 1, 23-godišnji Red Bulov Nemac Sebastijan Fetel, proveo je budan čitavu šampionsku noć na žurki u Abu Dabiju…

-Opet kažem, sve vreme sam verovao u konačnu pobedu. Svi su mislili da je to samo retorika, da govorim fraze. Glupost. Znao sam da će sve biti jasno tek nakon što zadnji bolid prođe kroz ciljnu ravninu. Nikad se nemojte predati, sećam se da je govorio Oliver Kan. Dobro je govorio – napisao je najmlađi svetski prvak u svojim utiscima koje ekskluzivno objavljuje Bild, Nemčeva omiljena novina.

Povezana vest:  Vesnić prvi, Pešović drugi u drugoj trci u Slovačkoj

-Znam da sam nakon trke plakao kao dete. Plakao sam i tokom puštanja himne odnosno proglašenja pobednika. Nije me bilo sramota Pokazati emocije hiljadu je puta bolje nego ih potiskivati. Moja je glava bila premala za sva osećanja u njoj u tom trenutku. Plakao sam, pa šta?Moj je šok bio velikim delom izazvan činjenicom da do samog kraja nisam znao da sam svetski prvak. Rekao sam svom trkaćem inžinjeru Giljaumeu Rokelinu da mi ne otkriva razvoj situacije iza mojih leđa do samog kraja. Počeo sam da sumnjam u njega deset krugova pre kraja, kada je postao neuobičajeno živahan. U završnici trka inače je uvek smrtno ozbiljan. Ovaj mi je put bio sumnjiv. – rekao je Fetel za Bild.

Povezana vest:  Tomas Paže počistio rivale u Madridu

-Noć nakon pobede bila je za mene poput filma. Rado bih da sam imao daljinski upravljač, te da sam na trenutak mogao da pritisnem pauzu. Ovako je sve prebrzo prošlo. Jako mi je drago što su u noći mog slavlja sa mnom moji roditelji. Moj je tata pronašao nov hobi: cepanje pantalona. Pocepao ih je najpre reporteru RTL-a Kaiju Ebelu, potom mom šefu Kristijanu Horneru, a na kraju i meni. Taman kad sam pomislio da se smirio – dodaje svetski šampion

-Mislio sam tokom slavlja na trku, vrteo film, pitao šta bi se dogodilo da nije bilo sudara Šumija i Liućija, da sigurnosno vozilo nije izašlo na stazu, da Alonso nije završio u gužvi iza Rozberga i Petrova koji su krenuli prvi da menjaju gume…Od dva do 4.30 ujutro dali smo gas. Svi smo pevali, plesali, na kraju pili i šampanjac. U šest ujutro krenuo sam autom na aerodrom u Dubai, gde sam hvatao let za Minhen. Prospavao sam čitav let. Nisam bio mamuran. Nisam skoro ništa popio. Smatram da se ludo zabavljati može i bez alkohola. Nikad se u životu nisam napio – zaključio je Fetel svoje prvo obraćanje čitateljima posle osvajanja titule.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kobajaši i Glok kažnjeni zbog brza vožnje