DETALJ SA STRELJACKOG TAKMICENJAMladost iz Inđije pobednik Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom

 

Strelci družine „Mladost“ iz Inđije pobedili su u finalu Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom održanom u Pančevu u streljani SD „Pančevo 1813“ u ulici Bore Stankovića broj 2. Time je prekinuta serija uspeha strelaca pirotskog „Lukanjca“ koji su trijumfovali u poslednja četiri finala.

– Šteta što zbog zbog nedostatka finansijskih sredstava nije bilo više ekipa – istakao je Siniša Veljković, generalni sekretar družine Pančevo, koja je bila sjajan domaćin finalnog turnira. – Učestvovalo je samo šest ekipa, ali su rezultati bili solidni i zahvaljujemo se svim učesnicima.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Bobani Veličković zlato, Milenku Sebiću srebro uz dva rekorda na SK u Minhenu

„Mladost“ iz Inđije je trijumfovala sa 1.783 kruga, a slede „Vrbas“ 1.775, „Metalac FOD“ iz Bora 1.772, „Uljma“ 1.763, „Pančevo 1813“ 1.745 i „Rade Končar“ iz Apatina sa 1.642.

U ekipama su bili kadet i kadetkinja, junior i juniorka i senior i seniorka. Postignuti su i dobri pojedinačni rezultati a najbolji su bili u kadetskoj konkurenciji Kristina Biber iz Vrbasa sa 181 krug i Vojislav Mladenović iz Uljme sa189 krugova, u juniorskoj Milica Filipović iz Bora 360 krugova i Uroš Mihajlović iz Inđije 370 krugova i u seniorskoj Milica Ignjatović iz Bora 368 krugova i Danijel Radvanji iz Vrbasa 374 kruga.

Povezana vest:  Nemanja Mirosavljev 31. na Svetskom kupu u Pekingu, Zorana Arunović trenutno treća MK pištoljem