amss najava

„Nagrada Beograda 2015“ na Ušću za vikend

Legendarna kružna auto trka „Nagrada Beograda 2015“ odrzaće se za vikend 27. i 28. juna na Ušću, u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS), Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda.
U istom periodu, na stazi Gajić, u Kruševcu, u Globarima, održaće se Evropski i Istočno-evropski šampionat u disciplini Moto Kroš, koji organizuje Moto savez Srbije (MSS) i Moto klub Kruševac (MKK Gajia)
Na stazi dugoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće oko 100 vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta, što će svakako biti prava atrakcija za zaljubljenike ovog sporta.
U nedelju, u 12 časova, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zvanično će otvoriti kružnu trku, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.
Predsednik AMSS Mirko Butulija naglasio je na konferenciji za medije da je zadatak AMŠ da dobrim promovisanjem obezbedi kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke.
-Zadovoljstvo mi je da vas sve pozovem na trku na Ušću, koja će se ove godine održati na naš veliki praznik – Vidovdan, a koja je od velikog značaja, kako za Beograd, tako i za celu Srbiju. Očekuje se izuzetno veliki broj takmičara, a imaćemo i goste iz zemalja u okruženju. Auto moto savez Srbije još jednom je pokazao odrgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje – rekao je Butulija.
Predsednik SAKSS Dejan Čolović istakao je da su svi klubovi na čelu sa AMSS uložili veliki trud i napor u rekonstrukciju staze, koja je bila oštećena. On je takođe, naglasio da je još prošle godine pokazano da je bezbednost na velikom nivou, što im je dalo vetar u leđa da ove godine budu još bolji.
Zanimljivo je da će ove godine biti otvorene sve klase i discipline, kao i da će se trka voziti u četiri divizije, a da će peta biti nešto što dugo nije viđeno, a to je klasa „fiće“.
Posetioci će karte za ovo tradicionalno evropsko takmičenje moći da kupe na licu mesta, u biletarnicama na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 300, odnosno 500 dinara za oba dana, kako bi uživali u bravurama četvorotočkaša.
Tokom održavanja trke na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće“ biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.
Na takmičenju u Moto Kroš disciplini,koje se boduje za domaći i Evropsko i Istično-evropski šampionat u Moto Sprotu, nastupiće oko 100 vozača, kako domaćih, tako i onih koji dolaze iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Turske, BiH, Rumunije, Crne Gore.
Staza duga 1.850 metara sa 12 skakaonica biće divan prizor i za takmičare, i za učesnike na stazi Gajia u Globarima, na 13 kilometara od Kruševca.

Povezana vest:  RELI, Šou vozača Forda u Argentini, Latvala leti stazom