usce auto 30082015 0012

Mladenović otvorio auto – trke na Ušću

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović svečano je danas na Ušću otvorio tradicionalne auto-trke „Nagrada Grada Beograda 2015“.
On je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da pozdravi veliki broj ljubitelja automobilskog sporta, dok je učesnicima poželeo uspeh u današanjim trkama.
-Kružna staza na beogradskom Ušću prepoznatljiva je po automobilskim trkama. Ovo mesto krasi velika tradicija i ugled, gde su slavni automobilisti iz Srbije, bivše Jugoslavije, ali i ostatka Evrope i sveta dolazili na ovo mesto – podsetio je Mladenović.
On je ukazao da grad Beograd prepoznaje značaj automobilskog sporta.
-Uveren sam da ćemo sa Sportskim savezom Beograda, Automobilskim i Karting savezom imati snage, dovoljno srtpljenja i mudrosti da ovu trku podignemo na viši nivo, kako bi ona dobila stari sjaj koji je imala pre više godina – istakao je zamenik gradonačelnika.
Direktor Beokom servisa Darko Glavaš dodao je da su tradicionalni partneri trke na Ušću gradska komunalna preduzeća, koja su doprinela da se svi učesnici i posetioci osećaju sigurno.
On je podsetio da je „Beograd – put“ postavio zaštitne barijere i neophodnu saobraćajnu signalizaciju, dok je „Elektro izgradnja Beograd“ dala pomoć u vidu dizalica i postavke sigurnosnih džersi barijera.
Teren oko staze uredli su i postavili neophodne cisterne za piće „Gradska čistoća“ i „Zelenilo Beograd“, a podrška je stigla i od gradskog Sekretarijata za saobraćaj i Sekretarijata za komunlano stambene poslove.
Kružna auto-trka na Ušću „Nagrada Beograda 2015“ održana je ovog vikenda uz učešće oko 100 vozača.
Trku je organizovao Sportski auto i karting savez Srbije, uz podršku Skupštine grada, Auto-moto saveza Srbije, AMS osiguranja, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta.

Povezana vest:  Borković ostao na vrhu Evrope posle trećeg mesta i podijuma na drugoj trci u Holandiji

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES