valentino_rossi-yamahaJamaha čuva mesto Rosiju još za ovu sezonu

 

Valentino Rosi, 31-godišnji moto kralj, teže se povredio tokom drugog slobodnog treninga za nedavnu Veliku nagradu Italije, kada je pao sa svoje Jamahe. Devetorostruki svetski prvak u svim kategorijama je tom prilikom povredio potkoleničnu kost desne noge, te je u međuvremenu obavio dve operacije na tom delu tela.

Lekar koji je obavio operaciju, dr. Roberto Buci, smatra da bi aktuelni svetski prvak u Moto GP klasi na štakama mogao biti oko šest nedelja, a sve informacije vezane uz njegov oporavak za sada navode da će morati pauzirati od takmičenja pet do šest meseci.

Povezana vest:  PROBLEMI U AUTO SPORTU, Kriza zbija redove

Uprkos tome što je prilično dvosmislen njegov oporavak do kraja Svetskog prvenstva ove sezone, takmičenje završava 7. novembra trkom u Valensiji, u njegovoj Jamahi su jasno potvrdili da čuvaju mesto za Rosija sve do samog kraja, odnosno, da se nadaju njegovom povratku i pre nego što je lekarski tim takvo nešto najavio:

-Čudno mi je što moramo razgovarati o potrazi za njegovom zamenom. Rosi je, jasno, nezamenjiv – rekao je David Brivio, menadžer tima i nastavio:

Povezana vest:  FORMULA 1, Glok: Virdžin je sjajna ekipa, voziću za njih i dogodine

-Naravno da ne možemo računati na njega tokom idućih trka, ali smo uvereni da će se vratiti pre nego što su svi to najavili. Rosi je uvek, u svemu, bio ispred svog vremena i uvereni smo da će i prilikom ove povrede ugodno iznenaditi sve oko sebe. Čuvamo mu mesto, dajemo mu punu podršku pri oporavku i pomoći ćemo na sve moguće načine, te smo uvereni da ćemo ga još ove sezone videti kako ponovo vozi Jamahu.

Povezana vest:  Nakon sjajne prve trke na startu TCR svetskog takmičenja, Borkovića u drugoj zaustavio automobilski incident