johan_CruyffJohan Crojf: Engleska sa Kapelom ne može mnogo!

 

Holandska fudbalska legenda Johan Crojf smatra da Engleska nema baš nikakve šanse pod stručnom palicom Fabia Kapela da osvoji Svetsko prvenstvo.

Način na koji Kapelo vodi ekipu jednak je italijanskom obrascu prema kojem je jedino što vredi rezultat, smatra bivši napadač Barselone podsećajući da su Italijani menadžeri u engleskoj Premijerligi – Anćeloti u Čelziju, Manćini u Mančester Sitiju, uticali i na tamošnji fudbal.

Povezana vest:  Mata: Van Gal nam naredio da pričamo samo na engleskom

Italijani su svetski prvaci i prema Crojfu „pročitana knjiga“.

-Sa Kapelom na klupi celi svet zna kako će Engleska igrati. U poprilično su čudnom položaju. Italijanski stručnjaci imaju uticaj na filozofiju igre, uzmite samo za primer Anćelotija, Manćinija i Kapela. Englezi sada igraju slično Italijanima. Promenio im se mentalitet i jedino što ih zanima jeste krajnji rezultat utakmice. Nakon posrnuća u Nemačkoj 2006. Engleskoj treba spektakl, ali sa Kapelom na klupi on sigurno neće doći – kaže Holanđanin koji najviše šansi za zlato u Južnoafričkoj Republici daje prvenstveno Španiji i Brazilu a zatim i Argentini.

Povezana vest:  Siniša Mihajlović: Treba još da se radi, ali smo na pravom putu

-Pokaže li Španija kvalitet na terenu onda mogu jako daleko. Moraju pokazati jednak zanos i snagu kakve su prezentovali na Evropskom prvenstvu 2008. da bi i sada otišli do kraja.

-Nije u redu Argentinu svesti samo na Lionela Mesija, a i Brazil se promenio. Igraju evropskim stilom i jaki su – zaključio je Crojf.