massimo_morattiMorati: Beniteza smo odabrali jer nam garantuje budućnost na istom nivou

 

Konačni dogovor između Masima Moratija i Rafaela Beniteza dogodio se u ponedeljak, a tokom dana Španac će i službeno preuzeti Inter. Sve je konačno dogovoreno na sastanku interovih ljudi i Beniteza na Sardiniji u nedelju. Donedavni trener sa Ostrva tamo je proveo nekoliko dana na odmoru sa porodicom, a iskoristio je lokaciju da dogovori novi angažman.

Povezana vest:  Modrić: Sa Anćelotijem sam igrao najbolji fudbal

-Jako brzo će ugovor postati služben. Benitezov dolazak garantuje nam nastavak na istom nivou kao do sada. Iako, želim da naglasim da iznose koji se spominju u medijima ipak treba predimenzionirati – rekao je Morati.

Italijanski mediji izneli su iznos od tri miliona evra godišnje za tri sezone, sa opcijom produžetka na četvrtu godinu:

Povezana vest:  Kobi Brajant igrao fudbal uz Gvardiolu

-Bili su to normalni i brzi pregovori, sad ih samo treba učiniti službenim – naglasio je Morati, a na pitanje novinara kada se to može očekivati uputio je na sportskog direktora.

-To trebate da pitate Marka Branku, on vodi pregovore.

Morati je otkrio kako sa Benitezom nije razgovarao o novim igračima, a kako će za to biti vremena. Potom se još jednom vratio na trenerov novi posao, kaže brojevi u novinama ga plaše.

Povezana vest:  Tevez: Šeik Mansour mi je rekao da mogu otići

-Kad čitam iznose prestrašim se, novi trener ulazi u krug onih koji su inače bili u Interu i toliko će otprilike zarađivati – rekao je Morati, misleći na navode da je Benitez dobio pet miliona evra godišnje.